spisekunst.dk

Ribe Lammegryde til Sankt Annis Messe - Opskrift på hovedret, dansk mad, festmad

Ribe Lammegryde til Sankt Annis Messe

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Ribe Lammegryde til Sankt Hans Messe er den opskrift, der med sin møre lammebov og smagfulde rodfrugter sørger for en uforglemmelig fejring. Denne nemme, men lækre gryderet er perfekt til at imponere dine gæster med minimalt besvær. Prøv denne bedste opskrift på dansk og få festen i gang!

Ingredienser

Lammebov i tern(uden ben, gerne fra en god slagter)
800 gram
Løg(skåret i både)
2 stykker
Gulerødder(skåret i skiver)
4 stykker
Kartofler(skåret i tern)
500 gram
Tørret timian(eller et par kviste frisk timian)
1 tsk
Oksebouillon(eller lammebouillon for ekstra smag)
750 ml
2 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Varm smørret i en stor gryde over middel varme. Tilsæt lammetern og brænd dem på alle sider til de er gyldne.

10 minmiddel varmeLammet er brunet og gyldent på alle sider
2

Tilsæt løg og steg dem klare. Rør jævnligt.

5 minmiddel varmeLøgene er bløde og gennemsigtige
3

Tilføj gulerødder, kartofler, laurbærblade og timian. Rør godt rundt.

3 minmiddel varmeGrøntsagerne er godt blandet med løg og lam
4

Hæld bouillon i gryden, og bring det hele til kogepunktet. Skru derefter ned for varmen, og lad det simre under låg.

60 minlav varmeBouillonen bobler let, og aromaen er duftende
5

Smag til med salt og peber, og server den varme gryde.

5 minSmagen er afbalanceret og retten er varm

Kommentarer

Mette

Jeg lavede denne gryde til Sankt Annis Messe, og min svigermor blev helt vild med den! Hun spurgte om opskriften, og jeg måtte indrømme, at det var lammebov, der havde gjort susen. Hun troede, det var en hemmelig ingrediens fra en gourmetbutik!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt laurbærblade før, men det giver en så god smag! Jeg havde dog ikke 750 ml oksebouillon, så jeg brugte noget kyllingebouillon i stedet. Det blev også godt, men måske ikke helt autentisk. Næste gang skal jeg være bedre forberedt!

★★★★
Lone

Jeg elsker at lave denne gryde, fordi den er så nem at tilberede. Jeg plejer at lave en stor portion og fryse ned til travle dage. Det eneste problem er, at mine børn altid vil have mere, så jeg må være hurtig til at gemme noget til mig selv!

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at imponere min kæreste med denne opskrift, men jeg brændte lammebovet lidt for meget. Heldigvis blev resten af gryden så god, at hun tilgav mig. Måske skal jeg bare holde øje med tiden næste gang!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig troet, at kartofler og gulerødder kunne smage så godt sammen med lam. Det er som en fest i munden! Jeg tilføjede lidt ekstra timian, fordi jeg elsker den smag. Perfekt til en kold vinterdag!

★★★★★
Mette

Lammekødet var saftigt og mørt!

★★★★★
Anders

Karry og ingefær gav retten en dejlig krydret smag.

★★★★
Line

Denne lammegryde passede perfekt til en hyggelig aften ved pejsen.

★★★★★