Ribe Lammegryde til Sankt Hans Messe er den opskrift, der med sin møre lammebov og smagfulde rodfrugter sørger for en uforglemmelig fejring. Denne nemme, men lækre gryderet er perfekt til at imponere dine gæster med minimalt besvær. Prøv denne bedste opskrift på dansk og få festen i gang!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm smørret i en stor gryde over middel varme. Tilsæt lammetern og brænd dem på alle sider til de er gyldne.
Tilsæt løg og steg dem klare. Rør jævnligt.
Tilføj gulerødder, kartofler, laurbærblade og timian. Rør godt rundt.
Hæld bouillon i gryden, og bring det hele til kogepunktet. Skru derefter ned for varmen, og lad det simre under låg.
Smag til med salt og peber, og server den varme gryde.
Kommentarer
Jeg lavede denne gryde til Sankt Annis Messe, og min svigermor blev helt vild med den! Hun spurgte om opskriften, og jeg måtte indrømme, at det var lammebov, der havde gjort susen. Hun troede, det var en hemmelig ingrediens fra en gourmetbutik!
Jeg havde aldrig brugt laurbærblade før, men det giver en så god smag! Jeg havde dog ikke 750 ml oksebouillon, så jeg brugte noget kyllingebouillon i stedet. Det blev også godt, men måske ikke helt autentisk. Næste gang skal jeg være bedre forberedt!
Jeg elsker at lave denne gryde, fordi den er så nem at tilberede. Jeg plejer at lave en stor portion og fryse ned til travle dage. Det eneste problem er, at mine børn altid vil have mere, så jeg må være hurtig til at gemme noget til mig selv!
Jeg prøvede at imponere min kæreste med denne opskrift, men jeg brændte lammebovet lidt for meget. Heldigvis blev resten af gryden så god, at hun tilgav mig. Måske skal jeg bare holde øje med tiden næste gang!
Jeg havde aldrig troet, at kartofler og gulerødder kunne smage så godt sammen med lam. Det er som en fest i munden! Jeg tilføjede lidt ekstra timian, fordi jeg elsker den smag. Perfekt til en kold vinterdag!
Lammekødet var saftigt og mørt!
Karry og ingefær gav retten en dejlig krydret smag.
Denne lammegryde passede perfekt til en hyggelig aften ved pejsen.