spisekunst.dk

Randers Venskabs-pirogger med Okse & Gedeost - Opskrift på hovedret, snack

Randers Venskabs-pirogger med Okse & Gedeost

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Randers venskabspirogger med okse og gedeost bliver din nye favoritopskrift! Med en smagfuld blanding af oksekød og gedeost, bages disse nemme pirogger i ovnen til de er gyldenbrune. De er perfekte til at imponere dine venner med en lækker dansk specialitet!

Ingredienser

300 gram
Smør(koldt og skåret i tern)
150 gram
Vand(iskoldt)
100 ml
Hakket oksekød(gerne 8-12% fedt)
400 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Gedeost(smuldret)
150 gram
Æg(pisket til pensling)
1 stk
smag til

Fremgangsmåde

1

Bland hvedemel og koldt smør i en skål. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, indtil blandingen ligner grov rasp.

10 minblandingen skal ligne grov rasp
2

Tilsæt det kolde vand lidt efter lidt og saml dejen hurtigt. Den skal være glat. Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet i 30 minutter.

5 mindejen skal være glat
3

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200°C
4

Steg hakket oksekød og løg i en pande over middel varme, indtil kødet er brunet og løgene er bløde. Tilsæt timian, salt og peber.

10 minkødet er brunet og løgene er bløde
5

Tag panden af varmen og lad fyldet køle lidt af. Rør derefter den smuldrede gedeost i.

5 minfyldet er let afkølet
6

Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse. Skær dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 10 cm.

10 mindejen er ca. 3 mm tyk
7

Placer en skefuld fyld på hver dejcirkel. Fold cirklerne på midten til halvmåner og tryk kanterne sammen med en gaffel.

10 minkanten er godt forseglet
8

Placer piroggerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med det piskede æg.

5 minpiroggerne er dækket med æg
9

Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil piroggerne er gyldne.

20 min200°Cpiroggerne er gyldne

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse pirogger til en lille fest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt for meget gedeost - det blev næsten en ostefest i munden! Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften.

★★★★
Mikkel

Timian i oksekød er en vinder! Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere de to, men det giver en fantastisk smag. Jeg havde dog ikke gedeost, så jeg brugte fetaost i stedet, og det fungerede også fint.

★★★★
Sanne

Jeg elsker at lave pirogger, men jeg havde aldrig prøvet med oksekød og gedeost før. Det var lidt af en udfordring at få kanterne til at holde sammen, men med lidt ekstra tryk fra gaflen gik det fint. Super lækkert!

★★★★★
Jens

Jeg lavede disse pirogger til en fodboldaften med vennerne, og de forsvandt hurtigt! Jeg tror, at hvis jeg havde brugt lidt mindre smør i dejen, ville de have været lidt mindre fedtede, men smagen var der i hvert fald!

★★★★
Trine

Jeg havde aldrig arbejdet med gedeost før, og jeg må indrømme, at jeg var lidt bange for, at den ville være for stærk. Men i kombination med oksekødet og timianen blev det en perfekt balance. En sjov oplevelse at prøve noget nyt!

★★★★
Mette

Dejlige pirogger til madpakken med okse og gedeost!

★★★★★
Anders

Perfekt tilskud til picnic'en med de lækre ingredienser.

★★★★
Sofie

Jeg elsker kombinationen af okse og gedeost i disse pirogger!

★★★★★