Randers venskabspirogger med okse og gedeost bliver din nye favoritopskrift! Med en smagfuld blanding af oksekød og gedeost, bages disse nemme pirogger i ovnen til de er gyldenbrune. De er perfekte til at imponere dine venner med en lækker dansk specialitet!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland hvedemel og koldt smør i en skål. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, indtil blandingen ligner grov rasp.
Tilsæt det kolde vand lidt efter lidt og saml dejen hurtigt. Den skal være glat. Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Steg hakket oksekød og løg i en pande over middel varme, indtil kødet er brunet og løgene er bløde. Tilsæt timian, salt og peber.
Tag panden af varmen og lad fyldet køle lidt af. Rør derefter den smuldrede gedeost i.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse. Skær dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 10 cm.
Placer en skefuld fyld på hver dejcirkel. Fold cirklerne på midten til halvmåner og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Placer piroggerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med det piskede æg.
Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil piroggerne er gyldne.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse pirogger til en lille fest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt for meget gedeost - det blev næsten en ostefest i munden! Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften.
Timian i oksekød er en vinder! Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere de to, men det giver en fantastisk smag. Jeg havde dog ikke gedeost, så jeg brugte fetaost i stedet, og det fungerede også fint.
Jeg elsker at lave pirogger, men jeg havde aldrig prøvet med oksekød og gedeost før. Det var lidt af en udfordring at få kanterne til at holde sammen, men med lidt ekstra tryk fra gaflen gik det fint. Super lækkert!
Jeg lavede disse pirogger til en fodboldaften med vennerne, og de forsvandt hurtigt! Jeg tror, at hvis jeg havde brugt lidt mindre smør i dejen, ville de have været lidt mindre fedtede, men smagen var der i hvert fald!
Jeg havde aldrig arbejdet med gedeost før, og jeg må indrømme, at jeg var lidt bange for, at den ville være for stærk. Men i kombination med oksekødet og timianen blev det en perfekt balance. En sjov oplevelse at prøve noget nyt!
Dejlige pirogger til madpakken med okse og gedeost!
Perfekt tilskud til picnic'en med de lækre ingredienser.
Jeg elsker kombinationen af okse og gedeost i disse pirogger!