spisekunst.dk

Porchetta med mild salvie - Opskrift på hovedret,italiensk

Porchetta med mild salvie

Tid

Portioner

6

Niveau

mellem

Porchetta med mild salvie bliver din nye favorit med en unik dansk vri på den italienske klassiker. Denne opskrift bruger en mild salvie-rub og langtidssteger i ovnen for at give dig en sprød overflade og en mør, smagfuld indmad. Prøv denne nemme, men imponerende ret, der garanteret får dine gæster til at spørge om opskriften!

Ingredienser

Svinebryst(ca. 1,5 kg, med skind)
1 stk
Salvie(frisk, hakket)
2 spsk
Hvidløg(hakket)
4 fed
Fennikelfrø(let knust)
1 spsk
Salt(grov)
1 spsk
Sort peber(friskkværnet)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.

5 min150°COvnens signal for korrekt temperatur
2

Læg svinebrystet med skindsiden nedad. Fordel hakket salvie, hvidløg, fennikelfrø, salt og peber jævnt over kødet.

10 minAlle krydderier jævnt fordelt
3

Rul svinebrystet stramt sammen med krydderierne indeni, og bind det med kødsnor med ca. 2 cm mellemrum.

10 minEn fast, jævnt rullet og bundet porchetta
4

Placer porchettaen på en rist i en bradepande og steg i ovnen i 3 timer.

180 min150°CKødet er gennemstegt og skindet gyldent
5

Øg ovntemperaturen til 220 grader Celsius og steg yderligere i 20 minutter for at gøre skindet sprødt.

20 min220°CSværen er sprød og boblende
6

Fjern porchettaen fra ovnen og lad den hvile i 15 minutter inden udskæring.

15 minPorchettaen har sat sig og holder formen

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til en familiesammenkomst, og alle blev helt vilde med den sprøde svinekno! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så, hvor meget salvie der skulle bruges. Heldigvis blev det ikke for overvældende, men næste gang tager jeg måske lidt mindre.

★★★★
Mikkel

Jeg elsker fennikelfrø, så jeg blev nødt til at prøve denne opskrift. Det eneste problem var, at jeg ikke havde kødsnor, så jeg brugte noget gammelt snor fra garagen. Det fungerede faktisk, men jeg tror ikke, jeg gør det igen - smagen var lidt... unik.

★★★★★
Sanne

Jeg lavede denne porchetta til en middag med veninder, og vi kunne ikke få nok af den! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi man kan aldrig få for meget hvidløg, ikke? Skindet blev så sprødt, at vi næsten glemte at spise kødet!

★★★★★
Jesper

Jeg havde aldrig brugt salvie før, så jeg var lidt skeptisk. Men wow, det blev en succes! Min kone sagde, at det smagte som noget fra en gourmetrestaurant. Det eneste, jeg manglede, var en god vin til at følge med. Næste gang!

★★★★
Trine

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg glemte at øge ovntemperaturen til sidst. Så skindet blev ikke så sprødt, som jeg håbede. Men kødet var stadig saftigt og lækkert. Måske skal jeg bare sætte en alarm næste gang!

★★★★★
Mette

Porchetta med mild salvie var perfekt til en hyggelig frokost i parken

★★★★★
Thomas

Jeg kunne virkelig smage den lækre salviesmag i retten

★★★★
Lise

Porchetta med mild salvie var en fantastisk variation til den klassiske sandwich i madpakken

★★★★