Tofu-transformation: Nem og hurtig 'flæsk'-opskrift! Forvandl din tofu til en sprød, plantebaseret lækkerbisken med sojasauce og flydende røg. Perfekt til travle dage, hvor smagen skal være i top uden besvær.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær tofuen i tynde skiver, ca. 5 mm tykke.
I en skål blandes sojasauce, flydende røg, finthakket hvidløg, finthakket løg, næringsgær, paprika og sort peber.
Læg tofuskiverne i marinaden, og lad dem trække i mindst 15 minutter.
Varm olivenolie op i en stegepande over middel varme.
Steg tofuskiverne i den varme olie, indtil de er sprøde og gyldne på begge sider, ca. 3-4 minutter pr. side.
Server den stegte plantebaserede 'flæsk' straks, gerne med kartofler eller brød.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kæreste troede faktisk, det var rigtigt flæsk! Tofuen blev så sprød og lækker. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af den flydende røg - det lyder som noget fra en zombiefilm!
Jeg elsker at bruge næringsgær i mine retter, og her gør det virkelig en forskel. Men 15 minutter marinering? Jeg lod min tofu trække i en time, og det blev bare perfekt. Hvis du har tid, så giv den ekstra tid!
Jeg havde aldrig prøvet at stege tofu før, men det her var så nemt! Jeg havde dog ikke nogen paprika, så jeg brugte lidt chili i stedet. Det blev lidt mere spicy, men det var også godt. Næste gang prøver jeg med paprika!
Jeg lavede den her til en middag med venner, og alle blev overrasket over, hvor godt det smagte. Men jeg må sige, at lugten af flydende røg og sojasauce fik min lejlighed til at ligne en kinesisk restaurant i en uge!
Jeg er ikke så vild med tofu, men den her opskrift fik mig til at ændre mening. Jeg havde dog ikke nogen løg, så jeg brugte lidt løgpulver i stedet. Det fungerede fint, men frisk løg er nok bedre. God opskrift!
Den plantebaserede 'flæsk' var perfekt til en brunch med veninderne!
Jeg elskede den sprødhed, som sojaskiverne tilførte retten.
Det var en dejlig overraskelse at smage den plantebaserede 'flæsk' - kunne sagtens spise det som en vegetarburger.