spisekunst.dk

Pitachips med rodfrugtsdip - Opskrift på snack, dip, bagværk

Pitachips med rodfrugtsdip

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Pitachips med rodfrugtsdip er en nem opskrift, der giver dig sprøde chips og en farverig dip på ingen tid. Med rødbeder, gulerødder og pastinak i ovnen skaber du en smagfuld og sund snack, der imponerer dine gæster. Prøv denne hurtige og lækre opskrift på dansk!

Ingredienser

Pitabrød(gerne fuldkorn for ekstra smag)
2 stk.
Olivenolie(ekstra jomfru for bedste smag)
3 spsk.
Gulerødder(mellemstore)
2 stk.
Rødbede(medium størrelse)
1 stk.
Pastinak(medium størrelse)
1 stk.
Græsk yoghurt(kan erstattes med creme fraiche)
200 ml
Tørret timian(frisk kan også bruges)
1 tsk.
smag til

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200 grader Celsiusovnen er varm
2

Skær pitabrødene i trekanter og læg dem på en bageplade. Pensl dem med olivenolie.

5 minpitabrødene er let dækket af olie
3

Bag pitachipsene i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

12 min200 grader Celsiuschipsene er gyldne og sprøde
4

Skræl og skær gulerødder, rødbede og pastinak i små tern. Vend dem i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.

10 mingrøntsagerne er dækket af olie og krydderier
5

Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil de er møre.

30 min200 grader Celsiusrodfrugterne er møre og let karamelliserede
6

Lad rodfrugterne køle af og blend dem med græsk yoghurt og timian til en glat dip.

10 mindippen er glat og jævn
7

Server pitachips med rodfrugtsdippen.

5 minklar til servering

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de her pitachips til en fest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte de første to batcher, fordi jeg glemte dem i ovnen, mens jeg dansede rundt i køkkenet til min yndlingsmusik. Måske skal man holde øje med tiden, når man laver dem!

★★★★
Mikkel

Rødbeder i dip? Det lyder som en eksplosion af farver og smag! Jeg elsker at eksperimentere med forskellige rodfrugter, men jeg må nok holde mig til hvide tern, så min køkken ikke ser ud som en crime scene bagefter.

★★★★★
Sanne

Jeg lavede denne opskrift til en film-aften med veninderne, og vi kunne ikke stoppe med at spise pitachipsene! Men jeg må sige, at det tog lidt længere tid at skære alle rodfrugterne i små tern end jeg havde regnet med. Måske skal man have en god podcast på, når man gør det!

★★★★
Jesper

Jeg er ikke så vild med græsk yoghurt, så jeg prøvede at bruge fløde i stedet. Det blev også godt, men lidt for cremet. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften - eller måske prøve med letmælk!

★★★★★
Trine

Jeg elsker at bruge tørret timian i alt, men jeg havde ikke noget hjemme, så jeg brugte frisk timian fra haven i stedet. Det blev super lækkert, men jeg måtte bruge lidt mere, fordi smagen er lidt svagere. Hvis man har friske urter, så go for it!

★★★★★
Anne

Rodfrugtsdippen var lækker og frisk!

★★★★★
Mette

Pitachipsene var sprøde og knasende gode

★★★★
Jens

Perfekt til en hyggelig filmaften derhjemme

★★★★