Pitachips med rodfrugtsdip er en nem opskrift, der giver dig sprøde chips og en farverig dip på ingen tid. Med rødbeder, gulerødder og pastinak i ovnen skaber du en smagfuld og sund snack, der imponerer dine gæster. Prøv denne hurtige og lækre opskrift på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Skær pitabrødene i trekanter og læg dem på en bageplade. Pensl dem med olivenolie.
Bag pitachipsene i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Skræl og skær gulerødder, rødbede og pastinak i små tern. Vend dem i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil de er møre.
Lad rodfrugterne køle af og blend dem med græsk yoghurt og timian til en glat dip.
Server pitachips med rodfrugtsdippen.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave de her pitachips til en fest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte de første to batcher, fordi jeg glemte dem i ovnen, mens jeg dansede rundt i køkkenet til min yndlingsmusik. Måske skal man holde øje med tiden, når man laver dem!
Rødbeder i dip? Det lyder som en eksplosion af farver og smag! Jeg elsker at eksperimentere med forskellige rodfrugter, men jeg må nok holde mig til hvide tern, så min køkken ikke ser ud som en crime scene bagefter.
Jeg lavede denne opskrift til en film-aften med veninderne, og vi kunne ikke stoppe med at spise pitachipsene! Men jeg må sige, at det tog lidt længere tid at skære alle rodfrugterne i små tern end jeg havde regnet med. Måske skal man have en god podcast på, når man gør det!
Jeg er ikke så vild med græsk yoghurt, så jeg prøvede at bruge fløde i stedet. Det blev også godt, men lidt for cremet. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften - eller måske prøve med letmælk!
Jeg elsker at bruge tørret timian i alt, men jeg havde ikke noget hjemme, så jeg brugte frisk timian fra haven i stedet. Det blev super lækkert, men jeg måtte bruge lidt mere, fordi smagen er lidt svagere. Hvis man har friske urter, så go for it!
Rodfrugtsdippen var lækker og frisk!
Pitachipsene var sprøde og knasende gode
Perfekt til en hyggelig filmaften derhjemme