Paprika-søde kartoffelfritter er den perfekte snack eller tilbehør, der er nemt og hurtigt at lave. Med en smagfuld kombination af søde kartofler og paprika, får du sprøde og gyldne fritter, der vil imponere alle. Prøv denne opskrift og oplev, hvor nemt det er at lave noget lækkert på ingen tid!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Riv de skrællede søde kartofler groft i en stor skål.
Tilsæt finthakket paprika og løg, æg, hvedemel, paprika, salt og peber til de revne kartofler. Bland det hele godt sammen, indtil det er jævnt fordelt.
Varm en stor stegepande op ved middel varme og tilsæt olie nok til at dække bunden af panden.
Form små flade fritter af kartoffelblandingen og læg dem forsigtigt i den varme olie. Steg dem i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
Tag fritterne op af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse fritter til en fest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra chili for at give dem en lille 'kick'. Min kone sagde, at de blev så skarpe, at hun kunne bruge dem som selvforsvar!
Hvorfor skal man bruge 'null olie'? Jeg troede først, det var en fejl, men så tænkte jeg, at det måske var en ny slags olie, jeg ikke kendte til. Heldigvis fandt jeg ud af, at det bare betød 'ingen olie' - men det havde været rart at vide, før jeg kørte til supermarkedet!
Jeg elsker søde kartofler, så jeg var nødt til at prøve denne opskrift. Det eneste problem var, at mine fritter blev lidt for tykke, så de blev ikke helt sprøde. Men smagen var fantastisk, og mine børn spiste dem alligevel med stor glæde!
Jeg lavede disse fritter til en lille middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at de manglede lidt noget. Så vi endte med at servere dem med en klæbrig ostesauce - og vips, så blev de pludselig meget bedre! Måske en idé at tilføje det som en valgfri ekstra?
Jeg er ikke så god til at lave mad, men disse fritter virkede nemme nok til, at jeg kunne prøve. Jeg må have været lidt for ivrig med at forme dem, for de blev mere som kartoffelkager end fritter. Men hey, de smagte godt alligevel, så jeg klager ikke!
Disse fritter var så lækre med lidt hvidløgsdressing til!
Perfekt til grillfesten - alle blev vilde med dem!
Mine børn elskede dem som en sund snack til eftermiddagsmaden.