Gammeldags danske pandekager er en enkel opskrift, der tager dig tilbage til barndommens smagsoplevelser. Med kun fem ingredienser og en kogeplade kan du lave de bedste gyldne pandekager på ingen tid. De er perfekte til morgenmad eller som en sød afslutning på dagen!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pisk æggene sammen i en stor skål.
Tilsæt mælk og salt til æggene, og pisk godt.
Sigt melet i blandingen, lidt ad gangen, og pisk indtil dejen er glat.
Varm en pande op ved middel varme og smelt lidt smør.
Hæld en lille øse dej på panden og drej panden, så dejen fordeles jævnt.
Steg pandekagen i ca. 2 minutter, indtil den er gyldenbrun, og vend den derefter for at stege den anden side.
Gentag processen med resten af dejen, husk at tilsætte mere smør til panden efter behov.
Kommentarer
Æg, mælk og mel - det er jo som at lave en simpel omelet, men med et twist! Jeg prøvede at tilføje lidt vaniljeekstrakt, og det blev en hit hos børnene. Men husk at røre godt, ellers får du klumper som en teenageres hud!
Jeg havde ikke 25 g smør, så jeg brugte noget gammelt margarin fra køleskabet. Det blev lidt mere 'rustikt', men smagen var der stadig. Næste gang prøver jeg måske at stege dem på en bålplads - det kunne give en sjov campingstemning!
Jeg elsker at lave pandekager, men jeg glemmer altid at dreje panden hurtigt nok, så de bliver lidt skæve. Men det gør dem bare mere charmerende, synes jeg. Og så kan man altid kalde dem 'moderne kunst'!
Jeg prøvede at lave disse pandekager til morgenmad, men endte med at spise dem til middag, fordi jeg sov for længe. De smager lige så godt kold som varme, så det var ikke noget problem. Men måske skulle jeg have sat vækkeuret!
Jeg havde ikke en stor skål, så jeg brugte en gryde i stedet. Det fungerede fint, men det så lidt komisk ud, når jeg piskede æggene. Næste gang prøver jeg måske at bruge en bøtte - det kunne give en ny dimension til pandekagerne!
Disse pandekager smager fantastisk med en klat smør og sirup!
Jeg elsker at servere disse pandekager med friske bær og flødeskum
Disse gamleags pandekager minder mig om barndommens søndagsmorgen