spisekunst.dk

Pandekager, gammeldags - Opskrift på morgenmad,dessert

Pandekager, gammeldags

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Gammeldags danske pandekager er en enkel opskrift, der tager dig tilbage til barndommens smagsoplevelser. Med kun fem ingredienser og en kogeplade kan du lave de bedste gyldne pandekager på ingen tid. De er perfekte til morgenmad eller som en sød afslutning på dagen!

Ingredienser

Mel(hvedemel)
2 dl
3 stk
Mælk(helst sødmælk)
5 dl
0.5 tsk
Smør(til stegning)
25 g

Fremgangsmåde

1

Pisk æggene sammen i en stor skål.

2 minÆggene er ensartet gule og skummende
2

Tilsæt mælk og salt til æggene, og pisk godt.

3 minBlandingen er jævn og uden klumper
3

Sigt melet i blandingen, lidt ad gangen, og pisk indtil dejen er glat.

5 minDejen er uden klumper og har en glat konsistens
4

Varm en pande op ved middel varme og smelt lidt smør.

2 minmiddel varmeSmørret er smeltet og begynder at boble let
5

Hæld en lille øse dej på panden og drej panden, så dejen fordeles jævnt.

1 minDejen dækker bunden af panden i et jævnt lag
6

Steg pandekagen i ca. 2 minutter, indtil den er gyldenbrun, og vend den derefter for at stege den anden side.

4 minKanterne er let sprøde, og bunden er gyldenbrun
7

Gentag processen med resten af dejen, husk at tilsætte mere smør til panden efter behov.

15 minHver pandekage er gyldenbrun og ensartet stegt

Kommentarer

Mette

Æg, mælk og mel - det er jo som at lave en simpel omelet, men med et twist! Jeg prøvede at tilføje lidt vaniljeekstrakt, og det blev en hit hos børnene. Men husk at røre godt, ellers får du klumper som en teenageres hud!

★★★★
Jens

Jeg havde ikke 25 g smør, så jeg brugte noget gammelt margarin fra køleskabet. Det blev lidt mere 'rustikt', men smagen var der stadig. Næste gang prøver jeg måske at stege dem på en bålplads - det kunne give en sjov campingstemning!

★★★★★
Lone

Jeg elsker at lave pandekager, men jeg glemmer altid at dreje panden hurtigt nok, så de bliver lidt skæve. Men det gør dem bare mere charmerende, synes jeg. Og så kan man altid kalde dem 'moderne kunst'!

★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave disse pandekager til morgenmad, men endte med at spise dem til middag, fordi jeg sov for længe. De smager lige så godt kold som varme, så det var ikke noget problem. Men måske skulle jeg have sat vækkeuret!

★★★★★
Anna

Jeg havde ikke en stor skål, så jeg brugte en gryde i stedet. Det fungerede fint, men det så lidt komisk ud, når jeg piskede æggene. Næste gang prøver jeg måske at bruge en bøtte - det kunne give en ny dimension til pandekagerne!

★★★★
Mette

Disse pandekager smager fantastisk med en klat smør og sirup!

★★★★★
Lars

Jeg elsker at servere disse pandekager med friske bær og flødeskum

Ida

Disse gamleags pandekager minder mig om barndommens søndagsmorgen