spisekunst.dk

Panang karry - Opskrift på hovedret, asiatisk

Panang karry

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Panang Karry på 15 minutter er den nemmeste og hurtigste opskrift, du nogensinde vil prøve. Med en base af kokosmælk og Panang karrypasta samt oksekød eller kylling får du en cremet og smagfuld ret, der smelter i munden. Den er perfekt til en travl hverdag, hvor smagen ikke skal gå på kompromis med tiden!

Ingredienser

Kokosmælk(fuldfed for en cremet konsistens)
400 ml
Panang karrypasta(kan justeres efter smag)
2 spsk
400 g
Rød peberfrugt(skåret i tynde strimler)
1 stk
Peanødder(ristede og usaltede)
50 g
Fiskesauce(kan justeres efter smag)
1 spsk
Sukker(brunt sukker for dybde)
1 tsk
Frisk basilikum(til pynt)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Opvarm en stor pande over medium varme og tilsæt Panang karrypasta. Svits i 1 minut for at frigive aromaerne.

1 minmediumduften af karrypastaen bliver intens
2

Tilsæt kokosmælk og rør godt rundt, indtil karrypastaen er helt opløst.

2 minmediumsaucen bliver jævn og cremet
3

Tilsæt det tyndtskårne kød og lad det simre i 5-7 minutter, indtil kødet er mørt.

7 minmediumkødet er gennemkogt og mørt
4

Tilsæt strimler af rød peberfrugt og lad det simre i yderligere 3-4 minutter.

4 minmediumpeberfrugten er blød men stadig sprød
5

Rør fiskesauce og sukker i, og smag til med mere fiskesauce hvis nødvendigt.

1 minsmagen er balanceret mellem salt og sødt
6

Drys ristede peanødder over og pynt med frisk basilikum inden servering.

1 minretten er færdig og klar til servering med pynt

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kæreste troede, jeg havde bestilt takeaway! Men seriøst, 50 g peanødder? Jeg smed bare en håndfuld i - det blev perfekt!

★★★★
Lene

Hvorfor skal man bruge så lidt sukker? Jeg havde lige en skål med sukker stående fra morgenens æggeblanding, så jeg smed bare en ekstra skefuld i. Det blev lidt for sødt, men hey, man lærer!

★★★★★
Jesper

Jeg havde ikke fiskesauce, så jeg brugte sojasauce i stedet. Det blev ikke helt det samme, men stadig godt. Næste gang skal jeg huske at købe fiskesauce - og måske en lottokupon, for det her blev en heldig fejl!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker Panang karry, men jeg havde aldrig prøvet at lave det selv. Den her opskrift var nem at følge, og resultatet blev fantastisk! Basilikumen på toppen gør det hele så frisk og lækkert.

★★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så godt som den her karry. Men så glemte jeg at tilsætte peberfrugten, og det blev lidt kedeligt. Næste gang skal jeg være mere opmærksom - og måske også bruge en alarmklokke!

★★★★★
Lise

Panang karry med kylling er perfekt til aftensmaden!

★★★★★
Morten

Jeg elsker den cremede konsistens i min Panang karry. Kokosmælk gør den ekstra lækker.

★★★★
Ida

Panang karry med tofu er en fantastisk vegetarisk ret til frokosten.

★★★★