spisekunst.dk

Ølandshvedebrød - Opskrift på bagning, brød

Ølandshvedebrød

Tid

Portioner

8

Niveau

mellem

Ølandshvedebrød kombinerer det bedste fra hvede og rug i en opskrift, der er nem at følge og hurtig at tilberede. Med et smule sukker for ekstra smag, bages dette brød i ovnen til det får en gylden skorpe. Prøv denne danske favorit og imponer dine gæster med dine bagefærdigheder!

Ingredienser

Ølandshvedemel(kan erstattes med almindelig hvedemel, men Ølandshvedemel giver en bedre smag)
500 g
Rugmel(giver en dybere smag og struktur)
100 g
Salt(fint salt anbefales)
10 g
Gær(frisk gær, kan erstattes med 7 g tørgær)
25 g
Vand(lunkent, ca. 37 grader)
400 ml
Sukker(kan udelades, men hjælper gæren)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt sukker.

5 min37°Cgæren er helt opløst, og der er ingen klumper
2

Bland Ølandshvedemel, rugmel og salt i en stor skål. Tilsæt gærblandingen.

5 minalle ingredienser er godt blandet til en fugtig dej
3

Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

10 mindejen er glat og fjeder tilbage, når den trykkes let
4

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 minstuetemperaturdejen er hævet til dobbelt størrelse og har små luftbobler
5

Form dejen til et brød og placer det på en bageplade med bagepapir.

5 mindejen holder formen og klistrer ikke til hænderne
6

Forvarm ovnen til 220°C. Lad brødet efterhæve i 30 minutter.

30 min220°Cbrødet er let puffet og ser klar til bagning ud
7

Bag brødet i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil det har en gylden skorpe.

30 min220°Cbrødet har en gylden skorpe og lyder hult, når man banker på bunden

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave Ølandshvedebrødet, men glemte at tilsætte sukkeret til gæren. Brødet blev alligevel godt, men måske lidt mindre sødt. Næste gang skal jeg huske det sukker!

★★★★
Jens

Æltede dejen i 10 minutter, og mine arme føles som om de har været på fitness. Men det var det værd, for brødet blev fantastisk! Måske skulle jeg starte en karriere som bager?

★★★★★
Mette

Jeg havde ikke Ølandshvedemel, så jeg brugte almindeligt hvedemel. Brødet blev lidt anderledes, men stadig lækkert. Måske skulle jeg kalde det 'Mette's hvedebrød'?

★★★★★
Poul

Efterhævning i 30 minutter? Jeg glemte det og hoppede lige i ovnen med det samme. Brødet blev lidt kompakt, men med masser af smør smager det stadig godt!

★★★★★
Anna

Jeg elsker at lave brød, og denne opskrift er en favorit. Jeg tilføjer altid lidt ekstra rugmel for at få en mere rustik smag. Perfekt til en lørdag morgen med familie og venner!

★★★★★
Lise

Ølandshvedebrød med solsikkekerner er perfekt til morgenmaden.

★★★★★
Jacob

Det var en fornøjelse at spise Ølandshvedebrød med smør og ost til frokost.

★★★★
Camilla

Ølandshvedebrød med honning og frø var en lækker snack til eftermiddagskaffen.

★★★★★