Ølandshvedebrød kombinerer det bedste fra hvede og rug i en opskrift, der er nem at følge og hurtig at tilberede. Med et smule sukker for ekstra smag, bages dette brød i ovnen til det får en gylden skorpe. Prøv denne danske favorit og imponer dine gæster med dine bagefærdigheder!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt sukker.
Bland Ølandshvedemel, rugmel og salt i en stor skål. Tilsæt gærblandingen.
Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Form dejen til et brød og placer det på en bageplade med bagepapir.
Forvarm ovnen til 220°C. Lad brødet efterhæve i 30 minutter.
Bag brødet i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil det har en gylden skorpe.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave Ølandshvedebrødet, men glemte at tilsætte sukkeret til gæren. Brødet blev alligevel godt, men måske lidt mindre sødt. Næste gang skal jeg huske det sukker!
Æltede dejen i 10 minutter, og mine arme føles som om de har været på fitness. Men det var det værd, for brødet blev fantastisk! Måske skulle jeg starte en karriere som bager?
Jeg havde ikke Ølandshvedemel, så jeg brugte almindeligt hvedemel. Brødet blev lidt anderledes, men stadig lækkert. Måske skulle jeg kalde det 'Mette's hvedebrød'?
Efterhævning i 30 minutter? Jeg glemte det og hoppede lige i ovnen med det samme. Brødet blev lidt kompakt, men med masser af smør smager det stadig godt!
Jeg elsker at lave brød, og denne opskrift er en favorit. Jeg tilføjer altid lidt ekstra rugmel for at få en mere rustik smag. Perfekt til en lørdag morgen med familie og venner!
Ølandshvedebrød med solsikkekerner er perfekt til morgenmaden.
Det var en fornøjelse at spise Ølandshvedebrød med smør og ost til frokost.
Ølandshvedebrød med honning og frø var en lækker snack til eftermiddagskaffen.