spisekunst.dk

Mørk choko-svinekotelet - Opskrift på hovedret,dansk madlavning

Mørk choko-svinekotelet

Tid

Portioner

2

Niveau

mellem

Mørk chokolade-svinekotelet er en opskrift, der overrasker med sin unikke kombination af mørk chokolade og svinekotelet. Denne nemme og hurtige ret marineres i en rødvin- og chokoladesauce, der giver en mør og smagsfuld oplevelse. Prøv denne bedste danske opskrift og oplev en smag, du aldrig har mødt før!

Ingredienser

Svinekoteletter(gerne tykke)
2 stk
Mørk chokolade(70% kakao)
100 g
Rødvin(tør)
1 dl
Hvidløg(finthakket)
2 fed
smag til

Fremgangsmåde

1

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og rør rødvin i. Tilsæt finthakket hvidløg og tørret timian.

10 minlav varmechokoladen er helt smeltet og har en glat konsistens
2

Placer svinekoteletterne i en tætsluttende pose eller skål, og hæld chokolade-rødvin marinaden over. Sørg for, at kødet er helt dækket.

120 minkøleskabkoteletterne er gennemmarinerede
3

Opvarm olivenolie i en pande over middelhøj varme. Tag koteletterne ud af marinaden og krydr med salt og peber.

5 minmiddel-høj varmeolien er varm og let syder
4

Steg svinekoteletterne i panden i ca. 4-5 minutter på hver side, eller indtil de er gennemstegte.

10 minmiddel-høj varmekoteletterne er gyldne og faste
5

Lad koteletterne hvile i 5 minutter før servering for at sikre saftigheden.

5 minstuetemperaturkødet er let afkølet og saftigt

Kommentarer

Lone

Prøvede den her opskrift i går, og min mand troede, jeg havde lavet en dessert! Han blev lidt skuffet, da han fandt ud af, det var svinekoteletter. Men smagen var faktisk overraskende god. Chokoladen giver en fin dybde til kødet.

★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville marinere svinekoteletter i chokolade og rødvin, men det fungerede faktisk! Dog blev min køkken et lille stykke kaos med smeltet chokolade overalt. Men det var det værd!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at eksperimentere med mad, og denne opskrift var en vinder! Timian og hvidløg sammen med chokoladen giver en fantastisk smag. Jeg serverede det til mine veninder, og de blev helt vilde med det.

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her til en middag med svigerfamilien. Min svigermor havde aldrig set noget lignende og var lidt skeptisk. Men da hun smagte det, blev hun helt stum. Det er en sejr i mine bøger!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig troet, at chokolade og svinekoteletter kunne gå sammen, men det her var en behagelig overraskelse. Jeg tilføjede lidt ekstra rødvin, fordi jeg elsker smagen. Perfekt til en fredagskos!

★★★★
Lise

Den mørke chokolade gav en spændende smag

★★★★★
Mette

Svinekoteletten var perfekt grillet og saftig

★★★★
Peter

En anderledes kombination, men virkelig velsmagende

★★★★