spisekunst.dk

Mini grøntsagsfrittata - Opskrift på vegetarisk, brunch

Mini grøntsagsfrittata

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ægstra Nemme Mini-Grøntsagsbomber i Ovnen er den perfekte opskrift til travle dage. Med kun 20 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som æg, mælk og friske grøntsager, får du en sund snack eller let måltid, der smager fantastisk.

Ingredienser

Æg(store)
6 stk
Mælk(letmælk eller din foretrukne type)
100 ml
Løg(hakket)
1 stk
1 stk
Spinat(frisk)
100 g
Olivenolie(til stegning)
1 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør en muffinbakke med lidt olie eller brug muffinforme.

10 min180Ovnen er varm nok, når den har nået den indstillede temperatur.
2

Opvarm olivenolie i en pande over medium varme. Tilsæt hakket løg og rød peberfrugt, og steg i 5-7 minutter, indtil de er bløde.

7 minmediumGrøntsagerne er bløde, og løgene er gennemsigtige.
3

Tilsæt spinat til panden, og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil spinaten er faldet sammen.

3 minmediumSpinaten er faldet sammen og har en mørkegrøn farve.
4

I en stor skål, pisk æggene sammen med mælken. Krydr med salt og peber efter smag.

3 minÆg og mælk er godt blandet, og massen er jævn.
5

Fordel de stegte grøntsager jævnt i muffinbakken. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, så hver form er fyldt ca. 3/4 op.

5 minÆggeblandingen dækker grøntsagerne, men der er stadig lidt plads i formene.
6

Bag i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil frittataerne er hævede og let gyldne.

20 min180Frittataerne er hævede, faste ved berøring, og har en gylden overflade.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse mini frittataer til en morgenmadssammenkomst, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra ost, fordi alt smager bedre med ost, ikke? Spinaten blev også en smule overkørt i min iver, men det gik fint alligevel!

★★★★
Jens

Ærligt talt, hvem har tid til at smøre en muffinbakke? Jeg brugte bare papirforme, og det gik lige så godt. Løget og peberfrugten blev lidt brændt, fordi jeg blev distraheret af en serie på Netflix, men smagen var stadig god!

★★★★★
Lone

Jeg elsker denne opskrift! Jeg tilføjede lidt chili for at give den lidt mere sprød, og det var en god idé. Men 15-20 minutter i ovnen? Min ovn er vist lidt langsom, for det tog næsten 25 minutter, før de var færdige!

★★★★
Poul

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så fancy som frittataer, men det her var faktisk ret nemt! Jeg havde dog ikke rød peberfrugt, så jeg brugte en gul i stedet. Smagte lige så godt, og mine børn spiste dem faktisk!

★★★★
Hanne

Jeg prøvede at lave disse til en brunch, men glemte at tænde ovnen i tide. Så de blev lidt flade og ikke så hævede, som de skulle være. Men smagen var der stadig, og mine gæster var imponerede over mine 'flade frittataer'!

★★★★★
Maria

De søde cherrytomater tilføjede en frisk smag til frittataen.

★★★★★
Anders

Jeg tog frittataen med som en lækker snack på arbejdet.

★★★★
Louise

Jeg tilføjede lidt broccoli og det gav frittataen ekstra saftighed.

★★★★