Ægstra Nemme Mini-Grøntsagsbomber i Ovnen er den perfekte opskrift til travle dage. Med kun 20 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som æg, mælk og friske grøntsager, får du en sund snack eller let måltid, der smager fantastisk.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør en muffinbakke med lidt olie eller brug muffinforme.
Opvarm olivenolie i en pande over medium varme. Tilsæt hakket løg og rød peberfrugt, og steg i 5-7 minutter, indtil de er bløde.
Tilsæt spinat til panden, og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil spinaten er faldet sammen.
I en stor skål, pisk æggene sammen med mælken. Krydr med salt og peber efter smag.
Fordel de stegte grøntsager jævnt i muffinbakken. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, så hver form er fyldt ca. 3/4 op.
Bag i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil frittataerne er hævede og let gyldne.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse mini frittataer til en morgenmadssammenkomst, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra ost, fordi alt smager bedre med ost, ikke? Spinaten blev også en smule overkørt i min iver, men det gik fint alligevel!
Ærligt talt, hvem har tid til at smøre en muffinbakke? Jeg brugte bare papirforme, og det gik lige så godt. Løget og peberfrugten blev lidt brændt, fordi jeg blev distraheret af en serie på Netflix, men smagen var stadig god!
Jeg elsker denne opskrift! Jeg tilføjede lidt chili for at give den lidt mere sprød, og det var en god idé. Men 15-20 minutter i ovnen? Min ovn er vist lidt langsom, for det tog næsten 25 minutter, før de var færdige!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så fancy som frittataer, men det her var faktisk ret nemt! Jeg havde dog ikke rød peberfrugt, så jeg brugte en gul i stedet. Smagte lige så godt, og mine børn spiste dem faktisk!
Jeg prøvede at lave disse til en brunch, men glemte at tænde ovnen i tide. Så de blev lidt flade og ikke så hævede, som de skulle være. Men smagen var der stadig, og mine gæster var imponerede over mine 'flade frittataer'!
De søde cherrytomater tilføjede en frisk smag til frittataen.
Jeg tog frittataen med som en lækker snack på arbejdet.
Jeg tilføjede lidt broccoli og det gav frittataen ekstra saftighed.