spisekunst.dk

Mild cashew-karry gryderet - Opskrift på hovedret, vegetarisk

Mild cashew-karry gryderet

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Mild cashew-karrygryderet er din nye favoritret, der er klar på rekordtid. Med en cremet sauce af kokosmælk og mildt karrypulver samt ristede cashewnødder er denne opskrift både nem og hurtig at tilberede. Perfekt til en travl hverdag!

Ingredienser

Vegetabilsk olie(eller kokosolie for ekstra smag)
2 spsk
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(knust eller finthakket)
2 fed
Kokosmælk(fuldfed for cremet konsistens)
400 ml
Cashewnødder(let ristede)
200 g
Blandede grøntsager(f.eks. gulerødder, peberfrugt, blomkål)
400 g
efter smag
Lime(skåret i både til servering)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Varm olien op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og svits det, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

5 minmediumløgene skal være bløde og gennemsigtige
2

Tilsæt hvidløg og karrypulver. Svits i yderligere 1 minut, indtil duften af karry frigives.

1 minmediumduften af karry skal være tydelig
3

Hæld kokosmælk i gryden og bring det til en let simren.

5 minmediumsaucen skal begynde at småkoge
4

Tilsæt de ristede cashewnødder og de blandede grøntsager. Rør godt rundt, så alt er dækket af saucen.

2 minmediumgrøntsagerne skal være godt dækket af sauce
5

Lad retten simre i 15-20 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.

20 minlav-mediumgrøntsagerne skal være møre, men ikke udkogte
6

Smag til med salt og peber. Server med limebåde på siden.

2 minsmagen skal være afbalanceret

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede denne opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde glemt at tilføje kylling. Han havde ikke læst, at det var en vegetarisk ret! Men den var super lækker alligevel, og cashewnødderne gav en god crunch. Jeg tilføjede lidt ekstra karrypulver for mere smag.

★★★★
Lars

Jeg elsker cashewnødder, så denne ret var som skabt for mig! Men jeg havde ikke nok grøntsager i køleskabet, så jeg endte med at bruge frosne grøntsager. Det fungerede fint, men næste gang vil jeg prøve med friske. Og ja, limebådene er et must!

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne gryderet til en middag med veninder, og vi blev alle sammen overrasket over, hvor mild og cremet den var. En af mine veninder, der normalt ikke kan lide karry, spiste to portioner! Jeg tror, det var cashewnødderne, der gjorde den ekstra god.

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig prøvet at lave en karrygryde uden kød før, men denne opskrift fik mig til at ombestemme mig. Den var nem at lave, og jeg kunne godt lide, at man kunne tilføje de grøntsager, man havde lige. Men jeg savnede lidt mere krydderi, så jeg tilføjede lidt chili.

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne ret til en travl hverdag, og det var så nemt og hurtigt. Men jeg havde ikke lime, så jeg brugte lidt citronsaft i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, at lime ville have givet en ekstra frisk smag. Alligevel en god og mild gryderet!

★★★★
Maria

Den cremede konsistens med cashewnødderne var perfekt til en hyggelig aften på sofaen.

★★★★★
Anders

Karrygryderetten var lækker og spicy med de friske chili pebre.

Louise

Denne gryderet med cashewnødder var nem at lave og er ideel til madpakken.

★★★★★