spisekunst.dk

Marineret røget soja-tofu - Opskrift på hovedret, tilbehør, plantebaseret

Marineret røget soja-tofu

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

"Tofuen, der fik røg i næsen", er en nem og hurtig opskrift på marineret røget sojatofu, hvor flydende røg og ahornsirup giver en unik smag. Den er perfekt til at imponere gæsterne med minimal indsats. Prøv denne sprøde og lækre ret på dansk!

Ingredienser

Fast tofu(drænet og presset)
400 g
Sojasauce(lys sojasauce foretrækkes)
4 spsk
Flydende røg(kan justeres efter smag)
1 tsk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
1 spsk
Ahornsirup(kan udelades for mindre sødme)
1 spsk
Olivenolie(til stegning)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Skær den drænede og pressede tofu i skiver eller tern efter ønske.

5 minTofu skal være fast og ikke dryppende
2

I en skål kombineres sojasauce, flydende røg, finthakket hvidløg, revet ingefær og ahornsirup. Rør godt rundt.

5 minMarinaden skal være ensartet og dufte aromatisk
3

Læg tofustykkerne i marinaden, og sørg for, at de er helt dækkede. Lad dem marinere i mindst 30 minutter i køleskabet.

30 minkøleskabstemperaturTofu skal have absorberet noget af marinadens farve
4

Opvarm olivenolie i en pande ved middel varme. Steg de marinerede tofustykker, indtil de er gyldne og sprøde på alle sider.

10 minmiddel varmeTofu skal være gyldenbrun og sprød på ydersiden
5

Server den marinerede røget soja-tofu som hovedret eller tilbehør.

5 minTofu skal stadig være varm og sprød ved servering

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand troede, det var kød! Flydende røg gør virkelig en forskel. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af, hvor meget ingefær der skulle i. Det blev dog super godt!

★★★★
Mikkel

400 g tofu og kun 30 minutter marinering? Jeg lod min marinere i en time, og det blev perfekt. Men jeg måtte bruge lidt mere olivenolie, fordi min pande er en gammel rustvogn, der suger alt op!

★★★★
Sofie

Jeg elsker ahornsirup, så jeg blev nødt til at prøve denne. Det blev en hit hos børnene, men de spurgte, om de måtte få lidt mere sirup på toppen. Måske lidt for sødt til min smag, men godt alligevel!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt flydende røg før, og jeg må sige, det gav en sjov smag. Min kone sagde, det smagte som en grillfest på en skovtur. Vi skal helt sikkert lave det igen!

★★★★★
Anna

Jeg glemte at dræne tofun ordentligt, så det blev lidt af en sø i panden. Men smagen var der stadig, og det blev en god oplevelse. Næste gang skal jeg bare huske at presse tofun bedre!

★★★★★
Mette

Den marinerede tofu havde en fantastisk smag af røg

★★★★★
Thomas

Perfekt til vegetariske wraps med friske grøntsager

★★★★★
Sarah

Den røgede soja-tofu var det perfekte tilbehør til vores veganske sushi-aften

★★★★