Margrethe Kåltærte er en smagfuld rejse tilbage til 70'erne med en mættende tærte fyldt med blancheret kål og sprødt bacon. Denne nemme opskrift bages i ovnen og er klar på 30 minutter, perfekt til en hurtig og lækker middag på dansk vis.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Blancher hvidkålen i kogende vand i 3-4 minutter, indtil den er let blødgjort.
Steg bacon i en pande, indtil det er sprødt. Tilsæt løg, og steg indtil de er bløde.
Rul butterdejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.
Bland den blancherede kål med bacon og løg. Fordel blandingen i tærteformen.
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld blandingen over tærten.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil dejen er gyldenbrun og fyldet er stivnet.
Kommentarer
Hvidkål og bacon i en tærte? Det lyder som en vinderkombination! Jeg prøvede at lave den her tilbage i '72, og min mand sagde, det var det bedste, han nogensinde havde smagt. Men måske var det bare, fordi han var sulten!
Jeg elsker butterdej, men jeg havde ikke en tærteform, så jeg brugte en rund bradepande i stedet. Det blev lidt af en kreativ katastrofe, men smagen var der! Måske skal jeg investere i en rigtig tærteform næste gang.
Æg og fløde i tærten gør den så cremet og lækker. Jeg tilføjede lidt ekstra peber for at give den lidt mere schwung. Min familie elskede den, og den blev væk i løbet af få minutter!
Jeg havde aldrig blancheret hvidkål før, men det var nemt nok. Det eneste problem var, at jeg glemte at prikke butterdejen med en gaffel, så den blev lidt opsvulmet. Men smagen var stadig god!
Jeg lavede denne tærte til en middag med veninder, og vi lo så meget over, at den blev kaldt 'Margrethe Kåle-terte'. Det lyder som noget, dronningen selv kunne have lavet! Smagen var også kongelig.
Den var fyldt med friske svampe og smagte skønt!
En perfekt kombination af kål og bacon, jeg spiste det hele alene!
Den var perfekt til min vegetariske madpakke med masser af grøntsager.