spisekunst.dk

Margrethe Kåle-terte - Opskrift på frokost,vegetarisk,tærter

Margrethe Kåle-terte

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Margrethe Kåltærte er en smagfuld rejse tilbage til 70'erne med en mættende tærte fyldt med blancheret kål og sprødt bacon. Denne nemme opskrift bages i ovnen og er klar på 30 minutter, perfekt til en hurtig og lækker middag på dansk vis.

Ingredienser

Hvidkål(finthakket)
300 g
Bacon(ternet)
100 g
Løg(hakket)
1 stk
Butterdej(færdiglavet)
1 pakke
Æg(letpisket)
2 stk
100 ml
Salt(efter smag)
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200Ovnen skal være varm
2

Blancher hvidkålen i kogende vand i 3-4 minutter, indtil den er let blødgjort.

4 minKålen skal være let blød
3

Steg bacon i en pande, indtil det er sprødt. Tilsæt løg, og steg indtil de er bløde.

10 minBacon skal være sprødt og løg gennemsigtige
4

Rul butterdejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.

5 minButterdejen skal dække formen jævnt
5

Bland den blancherede kål med bacon og løg. Fordel blandingen i tærteformen.

5 minBlandingen skal være jævnt fordelt
6

Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld blandingen over tærten.

3 minÆggeblandingen skal være jævnt fordelt over kålen
7

Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil dejen er gyldenbrun og fyldet er stivnet.

30 min200Tærten skal være gyldenbrun og fyldet fast

Kommentarer

Lone

Hvidkål og bacon i en tærte? Det lyder som en vinderkombination! Jeg prøvede at lave den her tilbage i '72, og min mand sagde, det var det bedste, han nogensinde havde smagt. Men måske var det bare, fordi han var sulten!

★★★★
Jens

Jeg elsker butterdej, men jeg havde ikke en tærteform, så jeg brugte en rund bradepande i stedet. Det blev lidt af en kreativ katastrofe, men smagen var der! Måske skal jeg investere i en rigtig tærteform næste gang.

★★★★★
Grethe

Æg og fløde i tærten gør den så cremet og lækker. Jeg tilføjede lidt ekstra peber for at give den lidt mere schwung. Min familie elskede den, og den blev væk i løbet af få minutter!

★★★★★
Poul

Jeg havde aldrig blancheret hvidkål før, men det var nemt nok. Det eneste problem var, at jeg glemte at prikke butterdejen med en gaffel, så den blev lidt opsvulmet. Men smagen var stadig god!

★★★★★
Birgitte

Jeg lavede denne tærte til en middag med veninder, og vi lo så meget over, at den blev kaldt 'Margrethe Kåle-terte'. Det lyder som noget, dronningen selv kunne have lavet! Smagen var også kongelig.

★★★★
Lise

Den var fyldt med friske svampe og smagte skønt!

★★★★★
Peter

En perfekt kombination af kål og bacon, jeg spiste det hele alene!

★★★★
Mette

Den var perfekt til min vegetariske madpakke med masser af grøntsager.

★★★★