spisekunst.dk

Majsrelish og krydret oksekød - Opskrift på hovedret, grillmad

Majsrelish og krydret oksekød

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Krydret oksekød med majsrelish er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med en perfekt balance mellem krydderier og en sød, syrlig majsrelish er dette måltid både lækkert og let at tilberede på dansk vis.

Ingredienser

Oksekød(f.eks. flanksteak eller tykstegsbøf)
500 gram
2 spiseskefulde
Paprika(røget paprika for ekstra smag)
1 teskefuld
1 teskefuld
Sort peber(friskkværnet)
0.5 teskefuld
Majs(friske kolber, skåret fra kolben)
3 stk
2 spiseskefulde
Rød chili(finthakket, juster mængden efter smag)
1 stk
Rødløg(finthakket)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Bland olivenolie, paprika, salt og peber i en skål. Gnid marinaden over oksekødet og lad det trække i mindst 30 minutter.

5 minKødet skal være jævnt dækket af marinade
2

Forvarm grillen til høj varme.

5 minhøj varmeGrillen skal være varm nok til at du kan holde hånden over den i ca. 2 sekunder
3

Grill oksekødet i 4-5 minutter på hver side for medium stegt, eller indtil det er stegt efter din smag.

10 minKødet skal have tydelige grillmærker og føles fast ved berøring
4

Lad oksekødet hvile under folie i 5 minutter, før det skæres i skiver.

5 minKødet skal hvile for at bevare saftigheden
5

For at lave majsrelish: Tilsæt majs, æblecidereddike, sukker, chili og rødløg i en gryde. Kog op og lad det simre i 10 minutter, indtil majsene er møre og smagene er blandet.

15 minmellem varmeMajsene skal være møre og relishen skal være let tyknet

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede denne opskrift i weekenden, og oksekødet blev så mørt og saftigt! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra chili til majsrelishen - jeg kan godt lide, når det brænder lidt på tungen!

★★★★
Mikkel

500 gram oksekød? Det lyder som en festmåltid! Jeg havde ikke en grill, så jeg brugte en pande i stedet, og det fungerede fint. Majsrelishen blev en hit hos børnene, så det er en vinder i min bog!

★★★★
Trine

4

★★★★
Jens

Jeg elsker krydret oksekød, men jeg måtte grille det lidt længere end 4-5 minutter på hver side for at få det, som jeg gerne vil have det. Majsrelishen var en god kontrast til kødet, men jeg tror, jeg vil prøve med lidt mindre sukker næste gang.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne opskrift til en grillfest, og alle elskede majsrelishen! Men jeg havde ikke tænkt over, at 30 minutter marineringstid ikke var nok for mig - jeg lod det trække i en time, og det blev perfekt. Næste gang skal jeg bare huske at lave mere af relishen!

★★★★★
Maria

Majsrelishen gav retten en frisk smag!

★★★★★
Lars

Det krydrede oksekød passede perfekt til grillmaden

★★★★
Charlotte

Denne ret var ideel til en picnic i parken

★★★★