Madspildsbollen er den perfekte måde at genbruge gammelt brød på. Denne nemme og hurtige opskrift kræver kun få ingredienser og bages i ovnen, indtil den er gylden og lækker. Prøv den bedste måde at reducere madspild på med denne danske favorit!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær det gamle brød i mindre stykker og læg dem i en stor skål.
Hæld mælken over brødet og lad det trække, indtil brødet er blødt.
Pisk æggene sammen med sukker og kanel i en separat skål.
Bland æggeblandingen og rosinerne (eller æblerne) med det gennemblødte brød.
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og smør en bageform.
Hæld blandingen i den smurte bageform og bag i ovnen i ca. 30 minutter.
Kommentarer
Jeg prøvede at bruge gamle rugbrødskanter, og det blev en smule sejt, men ellers super lækkert! Måske skal man bruge lidt blødere brød. Og rosinerne gav en god sødme.
Min kone havde gemt alt gammelt brød i fryseren i en måned, og da vi brugte det til denne opskrift, blev det en 'Madspildsbolle' på steroider! Men det smagte overraskende godt. Lidt som en dejlig, blød brødpudding.
Jeg tilføjede lidt æbler i stedet for rosiner, og det blev en hit hos børnene. De havde ingen anelse om, at det var lavet af gammelt brød! Perfekt måde at snyde dem til at spise sundt.
Jeg glemte at forvarme ovnen, så min bolle blev lidt rå i midten. Men ellers en nem og god opskrift til at bruge rester op. Næste gang skal jeg huske ovnen!
Jeg havde ikke kanel, så jeg brugte kardemomme i stedet. Det blev en helt ny smag, men stadig lækkert. Man kan sagtens eksperimentere med krydderier her.
Denne madspildsbolle med gulerod og broccoli smager fantastisk!
Perfekt til madpakken med rester af kylling og kartofler
Denne madspildsbolle med hvidløg og persille er virkelig lækker!