spisekunst.dk

Madspildsbolle - Opskrift på bagværk, snacks

Madspildsbolle

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Madspildsbollen er den perfekte måde at genbruge gammelt brød på. Denne nemme og hurtige opskrift kræver kun få ingredienser og bages i ovnen, indtil den er gylden og lækker. Prøv den bedste måde at reducere madspild på med denne danske favorit!

Ingredienser

Gammelt brød(kan være hvidt brød, rugbrød eller en blanding)
300 g
Mælk(helst sødmælk for en rigere smag)
500 ml
2 stk
Sukker(kan justeres efter smag)
50 g
Kanel(kan erstattes med kardemomme)
1 tsk
Rosiner(valgfri, kan erstattes med hakkede æbler)
50 g

Fremgangsmåde

1

Skær det gamle brød i mindre stykker og læg dem i en stor skål.

5 minbrødet skal være i mundrette stykker
2

Hæld mælken over brødet og lad det trække, indtil brødet er blødt.

20 minbrødet skal være gennemblødt og let at mase
3

Pisk æggene sammen med sukker og kanel i en separat skål.

5 minæggeblandingen skal være jævn og let skummende
4

Bland æggeblandingen og rosinerne (eller æblerne) med det gennemblødte brød.

5 minblandingen skal være homogen og godt blandet
5

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og smør en bageform.

10 min180ovnen skal være varm og bageformen let fedtet
6

Hæld blandingen i den smurte bageform og bag i ovnen i ca. 30 minutter.

30 min180overfladen skal være gyldenbrun og fast

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at bruge gamle rugbrødskanter, og det blev en smule sejt, men ellers super lækkert! Måske skal man bruge lidt blødere brød. Og rosinerne gav en god sødme.

★★★★
Mikkel

Min kone havde gemt alt gammelt brød i fryseren i en måned, og da vi brugte det til denne opskrift, blev det en 'Madspildsbolle' på steroider! Men det smagte overraskende godt. Lidt som en dejlig, blød brødpudding.

★★★★★
Sofie

Jeg tilføjede lidt æbler i stedet for rosiner, og det blev en hit hos børnene. De havde ingen anelse om, at det var lavet af gammelt brød! Perfekt måde at snyde dem til at spise sundt.

★★★★
Jens

Jeg glemte at forvarme ovnen, så min bolle blev lidt rå i midten. Men ellers en nem og god opskrift til at bruge rester op. Næste gang skal jeg huske ovnen!

★★★★★
Hanne

Jeg havde ikke kanel, så jeg brugte kardemomme i stedet. Det blev en helt ny smag, men stadig lækkert. Man kan sagtens eksperimentere med krydderier her.

★★★★
Maria

Denne madspildsbolle med gulerod og broccoli smager fantastisk!

★★★★★
Anders

Perfekt til madpakken med rester af kylling og kartofler

★★★★
Mette

Denne madspildsbolle med hvidløg og persille er virkelig lækker!

★★★★★