spisekunst.dk

Laurbær-tzatziki med tun - Opskrift på forret,tilbehør

Laurbær-tzatziki med tun

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Tun-tzatziki med laurbærblade: En nem og hurtig opskrift, der giver din dip et unikt smagskick. Perfekt som et forfriskende og proteinrigt tilbehør, der vil få dine gæster til at spørge: 'Hvad er hemmeligheden?'

Ingredienser

Agurk(revet)
1 stk
Græsk yoghurt(eller skyr for en lettere version)
2 dl
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Laurbærblade(finthakkede)
3 stk
Tun i vand(drænet)
1 dåse
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Riv agurken groft og pres overskydende væske ud.

5 minAgurken skal være fugtig, men ikke drivvåd.
2

Bland agurk, græsk yoghurt, og hakket hvidløg i en skål.

3 minBlandingen skal være jævn og cremet.
3

Tilsæt de finthakkede laurbærblade og rør godt rundt.

2 minDuften af laurbær skal begynde at komme frem.
4

Tilsæt tunen og krydr med salt og peber. Bland forsigtigt.

3 minTunen skal være jævnt fordelt i blandingen.
5

Lad tzatzikien trække i køleskabet i mindst 15 minutter før servering.

15 minkøleskabstemperaturSmagene skal have blandet sig godt.

Kommentarer

Mads

Laurbærblade i tzatziki? Det lyder som en eksperimentel fusion, som jeg må prøve! Men jeg håber, det smager bedre end det lyder. Jeg kan godt lide at eksperimentere i køkkenet, men laurbærblade har jeg aldrig prøvet i en kold ret før.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne opskrift til en grillfest, og alle blev overrasket over tunen i tzatzikien. Det var en hit! Men jeg må indrømme, at jeg glemte at presse væske ud af agurken, så det blev lidt vandet. Næste gang skal jeg være mere opmærksom.

★★★★
Jens

Haha, jeg prøvede at hakke laurbærblade, og det endte med, at jeg næsten skar mig i fingeren! Måske skal man bruge en køkkenmaskine til det. Men smagen var overraskende god, så det var det værd.

★★★★★
Lene

Jeg elsker tzatziki, men laurbærblade og tun? Det lyder som en ret, min mor ville have lavet i 80'erne. Jeg prøvede det alligevel, og det var faktisk ikke så slemt. Men jeg tror, jeg holder mig til den klassiske version i fremtiden.

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig tænkt over, at man kunne bruge tun i tzatziki. Det blev en interessant oplevelse. Min kone syntes, det var lidt for eksotisk, men jeg nød det. Måske skal jeg prøve at tilføje lidt citronsaft næste gang for at friske det op.

★★★★
Maria

Den friske smag af tun og tzatziki passer perfekt sammen

★★★★★
Lars

Laurbærbladene tilføjer en spændende twist til retten

★★★★
Mette

Perfekt til en sund frokost på jobbet

★★★★