spisekunst.dk

Lasagne traditionel - Opskrift på hovedret, italiensk, ovnret

Lasagne traditionel

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Lasagne med et twist af muskatnød: Denne opskrift på traditionel lasagne får et ekstra smagskick med et nip revet muskatnød i béchamelsaucen. Den er perfekt til at imponere gæsterne med en nem, men lækker ret, der laves i ovnen.

Ingredienser

Hakket oksekød(helst magert kød)
500 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
2 fed
Hakkede tomater(fra dåse)
400 gram
Tomatpuré(koncentreret)
2 spsk
efter smag
Smør(usaltet)
50 gram
50 gram
Mælk(helst sødmælk)
500 ml
Lasagneplader(tørrede)
9 stk
Revet ost(fx mozzarella eller cheddar)
100 gram

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

10 min200°Cingen
2

Opvarm lidt olie i en stor gryde. Tilsæt hakket løg og hvidløg og steg indtil løgene er gennemsigtige.

5 minmellem varmeløgene er gennemsigtige og bløde
3

Tilsæt hakket oksekød til gryden og brun det.

10 minmellem høj varmekødet er brunet og drænet for fedt
4

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 20 minutter for at udvikle smagene.

20 minlav varmesaucen er tyknet og duftende
5

Mens kødsaucen simrer, smelt smørret i en gryde. Rør melet i og lad det koge i 1 minut.

2 minlav varmeblandingen er glat og let skummende
6

Tilsæt mælken gradvist under konstant omrøring for at undgå klumper. Kog indtil béchamelsaucen er tyknet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

10 minmellem varmesaucen er glat og tyk
7

I et ovnfast fad, start med et lag kødsauce, derefter lasagneplader, derefter béchamelsauce. Gentag og slut med et lag béchamelsauce og drys med revet ost.

10 miningenalle lag er jævnt fordelt
8

Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er gylden og boblende.

35 min200°Costen er gyldenbrun og boblende

Kommentarer

Lone

Jeg lavede den her lasagne til min svigermors fødselsdag, og hun blev helt vild med den! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg - man kan aldrig få for meget hvidløg, siger jeg altid! Og så blev den bare perfekt.

★★★★★
Mikkel

500 gram hakket oksekød? Det lyder som en festmåltid! Jeg prøvede at lave den her opskrift, men jeg havde kun 300 gram i køleskabet, så jeg proppede bare lidt ekstra løg og tomatpuré i. Det blev også godt, men måske lidt mere 'løgagtigt' end planlagt.

★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave lasagne, men jeg glemmer altid at købe nok lasagneplader. Denne gang havde jeg heldigvis 9 stykker, men jeg måtte bruge en kniv til at skære dem lidt om, så de passede perfekt i mit fad. Det blev en lille puslespil-udfordring, men det var det værd!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her lasagne til en film-aften med vennerne, men jeg havde aldrig lavet béchamelsauce før. Jeg endte med at få klumper i saucen, fordi jeg ikke rørrede nok. Men heldigvis blev lasagnen alligevel god, og vi lo bare af mine kogeklumper!

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne lasagne til en travl hverdag, og det var så nemt at følge opskriften. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget smør der skal til béchamelsaucen. Jeg følte mig som en rigtig gourmetkok, da jeg smeltede det hele! Lasagnen blev super cremet og lækker.

★★★★★
Anna

Den lasagne traditionelle var fyldt med lækker kødsauce!

★★★★★
Nikolaj

Perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.

★★★★
Mette

Lasagnen var så cremet og lækker med masser af ost på toppen.

★★★★★