Lasagne med et twist af muskatnød: Denne opskrift på traditionel lasagne får et ekstra smagskick med et nip revet muskatnød i béchamelsaucen. Den er perfekt til at imponere gæsterne med en nem, men lækker ret, der laves i ovnen.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Opvarm lidt olie i en stor gryde. Tilsæt hakket løg og hvidløg og steg indtil løgene er gennemsigtige.
Tilsæt hakket oksekød til gryden og brun det.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 20 minutter for at udvikle smagene.
Mens kødsaucen simrer, smelt smørret i en gryde. Rør melet i og lad det koge i 1 minut.
Tilsæt mælken gradvist under konstant omrøring for at undgå klumper. Kog indtil béchamelsaucen er tyknet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
I et ovnfast fad, start med et lag kødsauce, derefter lasagneplader, derefter béchamelsauce. Gentag og slut med et lag béchamelsauce og drys med revet ost.
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er gylden og boblende.
Kommentarer
Jeg lavede den her lasagne til min svigermors fødselsdag, og hun blev helt vild med den! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg - man kan aldrig få for meget hvidløg, siger jeg altid! Og så blev den bare perfekt.
500 gram hakket oksekød? Det lyder som en festmåltid! Jeg prøvede at lave den her opskrift, men jeg havde kun 300 gram i køleskabet, så jeg proppede bare lidt ekstra løg og tomatpuré i. Det blev også godt, men måske lidt mere 'løgagtigt' end planlagt.
Jeg elsker at lave lasagne, men jeg glemmer altid at købe nok lasagneplader. Denne gang havde jeg heldigvis 9 stykker, men jeg måtte bruge en kniv til at skære dem lidt om, så de passede perfekt i mit fad. Det blev en lille puslespil-udfordring, men det var det værd!
Jeg prøvede at lave den her lasagne til en film-aften med vennerne, men jeg havde aldrig lavet béchamelsauce før. Jeg endte med at få klumper i saucen, fordi jeg ikke rørrede nok. Men heldigvis blev lasagnen alligevel god, og vi lo bare af mine kogeklumper!
Jeg lavede denne lasagne til en travl hverdag, og det var så nemt at følge opskriften. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget smør der skal til béchamelsaucen. Jeg følte mig som en rigtig gourmetkok, da jeg smeltede det hele! Lasagnen blev super cremet og lækker.
Den lasagne traditionelle var fyldt med lækker kødsauce!
Perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.
Lasagnen var så cremet og lækker med masser af ost på toppen.