spisekunst.dk

Laks i citronpeber-creme - Opskrift på fisk, hovedret, dansk, hurtig mad

Laks i citronpeber-creme

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Laks i citronpebercreme bliver din nye favorit med en frisk og krydret citronpebercreme, der gør laksen til en fest for smagsløgene. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk får dig til at føle dig som en mesterkok på kun 25 minutter. Prøv den og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Laksefileter(ca. 150g hver, uden skind)
4 stk
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Olie(til stegning)
1 spsk
Fløde(piskefløde)
250 ml
Frisk dild(hakket, valgfrit)
1 spsk
Citron(saften)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C. Krydr laksefileterne med salt og peber.

5 min180°CLaksen er jævnt dækket af krydderier
2

Varm olien i en stor pande over medium høj varme. Steg laksefileterne i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.

6 minmedium højLaksen er gyldenbrun og fast
3

Overfør laksen til et ovnfast fad og sæt den i ovnen i 8-10 minutter for at færdiggøre tilberedningen.

10 min180°CLaksen er gennemstegt og flager let
4

I mellemtiden, hæld fløden i en lille gryde. Tilsæt citronpeber og citronsaft. Varm forsigtigt op over lav varme, mens du rører, indtil saucen begynder at tykne.

5 minlavSaucen er cremet og let tyknet
5

Tag laksen ud af ovnen og hæld citronpeber-cremen over. Drys med frisk dild inden servering.

2 minRetten er velduftende med frisk dild og citron

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og laksen blev så mør og saftig! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med citronpeberet - det blev lidt som at spise en citron på steroider! Men ellers en super opskrift.

★★★★
Jens

Hvorfor skal man bruge så meget tid på at stege laksen i panden, når den alligevel skal i ovnen bagefter? Jeg hoppede bare pande-steget over og smed den direkte i ovnen. Blev også godt! Men flødesaucen var en vinder.

★★★★★
Lone

Jeg elsker citron og laks, så denne opskrift var som skrevet til mig! Men jeg tilføjede lidt hvidløg til flødesaucen, fordi alt bliver bedre med hvidløg, ikke? Super lækker og nem at lave.

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig brugt citronpeber før, men det gav en frisk twist til laksen. Min kone sagde, at det smagte som sommer på en tallerken. Men jeg måtte bruge tørret dild, fordi jeg glemte at købe frisk. Stadig godt!

★★★★
Anna

Jeg lavede denne til en middagsgæst, og det var en succes! Men jeg havde ikke en lille gryde til flødesaucen, så jeg brugte en stor kasserolle i stedet. Det blev lidt klodset, men smagen var der! Lidt mere dild kunne måske også have gjort susen.

★★★★
Mette

Den friske citronsmag passede perfekt til den lækre laks

★★★★★
Lars

En let og lækker ret, som var perfekt til aftensmaden

★★★★
Camilla

Laks i citronpeber-creme er min favorit til madpakken på arbejdet

★★★★