spisekunst.dk

Kyllingespyd med honning - Opskrift på hovedret, grillmad

Kyllingespyd med honning

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Honningkylling på spyd er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en sød og smagfuld oplevelse. Med en marinade af honning, sojasauce og krydderier, er dette den bedste måde at nyde kylling på spyd i ovnen eller på grillen. Prøv denne danske favorit og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i mundrette stykker)
500 gram
Honning(flydende)
3 spsk
2 spsk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
1 tsk
Rød peberfrugt(skåret i tern)
1 stk
Løg(skåret i både)
1 stk
Salt og peber(smag til)
0

Fremgangsmåde

1

I en skål blandes honning, sojasovs, hvidløg og ingefær til en marinade.

5 minMarinaden skal være glat og velduftende.
2

Tilsæt kyllingestykkerne til marinaden, og lad dem marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.

30 minkøleskabstemperaturKyllingen skal være godt dækket af marinaden.
3

Træd skiftevis kylling, peberfrugt og løg på spyd.

10 minSpydet skal være fuldt, men ikke overfyldt.
4

Pensl spyddene med olie og krydr med salt og peber.

5 minSpyddene skal være let glinsende af olie.
5

Forvarm grillen til medium-høj varme. Grill spyddene i ca. 10-12 minutter, vend dem jævnligt, indtil kyllingen er gennemstegt og gylden.

12 minmedium-høj varmeKyllingen skal være gyldenbrun og saftig.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i weekenden, og min mand sagde, at det smagte som noget fra en fancy restaurant! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig lidt på fingrene, da jeg skulle træde kyllingen på spydene. Måske skal man have en køkkenhandske på, når man gør det! 😂

★★★★
Mikkel

Honning og sojasovs er en vild god kombination! Jeg tilføjede lidt ekstra ingefær, fordi jeg elsker den skarpe smag. Spyddene blev en hit hos børnene, og de spurgte, om vi kunne få det hver uge. Måske lidt for ambitiøst, men det er en keeper!

★★★★★
Trine

Jeg havde ikke rød peberfrugt hjemme, så jeg brugte en grøn i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, at rød peberfrugt giver en lidt sødere smag. Næste gang skal jeg huske at købe den rigtige farve!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert med så få ingredienser. Jeg havde lidt travlt, så jeg lod kyllingen marinere i bare 20 minutter, og det gik også fint. Men jeg tror, at 30 minutter giver en lidt bedre smag. Super nemt og hurtigt!

★★★★
Pia

Jeg lavede denne ret til en grillfest, og alle var vilde med det. En af mine veninder spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, men nej, det er bare den gode gamle honning og sojasovs, der gør susen. Enkel, men effektiv!

★★★★★
Signe

Kyllingespyd med honning er perfekt til grillfesten om sommeren!

★★★★★
Mads

Jeg kunne godt lide den søde smag af honning på kyllingen

★★★★
Lise

Disse kyllingespyd med honning er et hit hos børnene til aftensmad

★★★★