spisekunst.dk

Kyllingekebab med tzatziki-twist - Opskrift på hovedret, grillmad

Kyllingekebab med tzatziki-twist

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kylling på spyd med tzatziki-zing er den nemme og hurtige opskrift, der giver dit kyllingebryst en smagseksplosion med paprika, spidskommen og oregano. Tzatziki'en med dens friske agurk og hvidløg tilføjer den perfekte afslutning til denne danske favorit. Prøv denne opskrift og oplev, hvor let det er at lave en lækker ret med skyr!

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tern)
500 gram
2 teskefulde
1 teskefuld
Oregano(tørret)
1 teskefuld
Agurk(revet)
1 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
Citronsaft(friskpresset)
1 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Skær kyllingebryst i tern og placer dem i en skål.

5 minKyllingeternene skal være jævne i størrelse.
2

Tilsæt paprika, spidskommen, oregano og olivenolie til kyllingen. Bland godt, så krydderierne dækker kyllingen jævnt.

5 minKyllingeternene skal være godt dækket af marinade.
3

Lad kyllingen marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.

30 minKyllingen skal dufte af krydderierne.
4

Forbered tzatziki ved at blande græsk yoghurt, revet agurk, hakket hvidløg og citronsaft i en skål. Smag til med salt og peber.

10 minTzatziki'en skal være cremet og have en frisk duft.
5

Træk kyllingetern på spyd og forvarm grillen til medium-høj varme.

5 minmedium-højSpyddene skal være jævnt fordelt med kylling.
6

Grill kyllingespyd i ca. 10 minutter, vend dem ofte, indtil de er gennemstegte og har fine grillstriber.

10 minKyllingen skal være gyldenbrun med tydelige grillstriber.
7

Server de grillet kyllingespyd med tzatziki.

5 minAnretningen skal se indbydende ud, og tzatziki'en skal være kølig og frisk.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i weekenden, og min mand sagde, at det smagte som ferie i Grækenland! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med hvidløget i tzatzikien - vores naboer kunne lugte det hele vejen ned ad gaden!

★★★★
Mikkel

Paprika og spidskommen giver en god smag til kyllingen, men jeg tilføjede lidt chili for at give det lidt mere 'punch'. Perfekt til en sommeraften på terrassen!

★★★★★
Trine

Jeg glemte at marinere kyllingen i 30 minutter, og det blev alligevel supergodt. Måske er det bare min utålmodighed, der gør underværker!

★★★★
Jens

Tzatziki'en blev lidt for tynd, så jeg måtte bruge en skæppe agurker for at få den rigtige konsistens. Men hey, det blev en god salat til sidst!

★★★★★
Sofie

Jeg havde ikke oregano, så jeg brugte basilikum i stedet. Det blev en lækker variation, og børnene elskede det. Måske skulle jeg starte en 'Sofies køkken'-blog!

★★★★
Mette

Den friske tzatziki var prikken over i'et!

★★★★★
Lars

Kyllingen var saftig og velsmagende

★★★★
Ida

Perfekt til en picnic i parken

★★★★