Kylling på spyd med tzatziki-zing er den nemme og hurtige opskrift, der giver dit kyllingebryst en smagseksplosion med paprika, spidskommen og oregano. Tzatziki'en med dens friske agurk og hvidløg tilføjer den perfekte afslutning til denne danske favorit. Prøv denne opskrift og oplev, hvor let det er at lave en lækker ret med skyr!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær kyllingebryst i tern og placer dem i en skål.
Tilsæt paprika, spidskommen, oregano og olivenolie til kyllingen. Bland godt, så krydderierne dækker kyllingen jævnt.
Lad kyllingen marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.
Forbered tzatziki ved at blande græsk yoghurt, revet agurk, hakket hvidløg og citronsaft i en skål. Smag til med salt og peber.
Træk kyllingetern på spyd og forvarm grillen til medium-høj varme.
Grill kyllingespyd i ca. 10 minutter, vend dem ofte, indtil de er gennemstegte og har fine grillstriber.
Server de grillet kyllingespyd med tzatziki.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i weekenden, og min mand sagde, at det smagte som ferie i Grækenland! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med hvidløget i tzatzikien - vores naboer kunne lugte det hele vejen ned ad gaden!
Paprika og spidskommen giver en god smag til kyllingen, men jeg tilføjede lidt chili for at give det lidt mere 'punch'. Perfekt til en sommeraften på terrassen!
Jeg glemte at marinere kyllingen i 30 minutter, og det blev alligevel supergodt. Måske er det bare min utålmodighed, der gør underværker!
Tzatziki'en blev lidt for tynd, så jeg måtte bruge en skæppe agurker for at få den rigtige konsistens. Men hey, det blev en god salat til sidst!
Jeg havde ikke oregano, så jeg brugte basilikum i stedet. Det blev en lækker variation, og børnene elskede det. Måske skulle jeg starte en 'Sofies køkken'-blog!
Den friske tzatziki var prikken over i'et!
Kyllingen var saftig og velsmagende
Perfekt til en picnic i parken