spisekunst.dk

Kung Pao Kylling - Opskrift på middag, hovedret

Kung Pao Kylling

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kung Pao Kylling er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en knasende god oplevelse med peanuts og tørrede chilipebre. Den er perfekt til en travl aften, hvor du alligevel ønsker en lækker og krydret ret på bordet. Prøv denne danske favorit med en let sød og krydret sauce, der vil få dine smagsløg til at danse!

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tern)
400 gram
Rød peberfrugt(skåret i tern)
1 stk
Grøn peberfrugt(skåret i tern)
1 stk
Løg(skåret i tern)
1 stk
2 spsk
1 spsk
Jordnødder(usaltede)
2 spsk
Tørrede chili(afhængig af ønsket styrke)
4 stk
Olie(til stegning)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Forbered alle ingredienserne ved at skære kylling, peberfrugter og løg i tern.

10 minAlle ingredienserne skal være i ensartede tern.
2

Varm olien op i en stor pande eller wok over medium høj varme.

2 minmedium højOlien skal være varm, men ikke ryge.
3

Tilsæt tørrede chili og steg dem hurtigt i olien i ca. 30 sekunder.

1 minChilien skal frigive en krydret aroma.
4

Tilsæt kyllingeternene og steg dem, indtil de er gyldne og gennemstegte.

5 minKyllingen skal være gyldenbrun og gennemstegt.
5

Tilsæt løg og peberfrugter og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

4 minGrøntsagerne skal være møre, men stadig have lidt bid.
6

Bland sojasovs, risvineddike og sukker i en lille skål og hæld det over kylling og grøntsager.

2 minSaucen skal koge op og dække alle ingredienserne.
7

Tilsæt jordnødderne og rør godt rundt, så de blandes med resten af ingredienserne. Server straks.

1 minJordnødderne skal være jævnt fordelt i retten.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn elskede den! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange, da jeg tilsatte de tørrede chili - det blev lidt mere krydret, end jeg havde regnet med. Næste gang skærer jeg dem måske i mindre bidder, så varmen fordeles lidt bedre. Og ja, jeg glemte selvfølgelig jordnødderne, men det blev alligevel super lækkert!

★★★★
Mikkel

Haha, jeg lavede den her til min kæreste, og hun blev helt vild med det! Jeg havde dog ikke nogen risvineddike, så jeg brugte bare lidt hvidvineddike i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, jeg skal prøve med den rigtige vare næste gang. Og de tørrede chili? De gav en god kick, men jeg tror, jeg skal bruge handsker næste gang - mine fingre brændte i timevis!

★★★★
Sanne

Jeg elsker Kung Pao Kylling, men jeg havde aldrig prøvet at lave det selv før. Denne opskrift var super nem at følge, og resultatet blev fantastisk! Jeg tilføjede lidt ekstra sukker, fordi jeg kan godt lide, når det er lidt sødere. Og de jordnødder? De giver en så god crunch! Jeg serverede det med ris, og det blev en hæsblæsende succes hos familien.

★★★★★
Jesper

Jeg prøvede den her opskrift i weekenden, og det blev en katastrofe! Jeg havde aldrig brugt tørrede chili før, og jeg havde ingen anelse om, hvor stærke de var. Jeg endte med at spise en hel pakke yoghurt for at dæmpe varmen. Men bortset fra det, var smagen faktisk god. Måske skal jeg bare bruge færre chili næste gang...

★★★★★
Trine

Jeg lavede den her til en lille middag med veninder, og det blev en hit! Jeg havde aldrig brugt risvineddike før, men det gav en så god smag. Og de farver fra peberfrugterne gjorde det hele så indbydende. Jeg havde også lidt ekstra jordnødder til hånden, fordi jeg elsker den crunch, de giver. Super nem og lækker opskrift!

★★★★★
Mette

Den var så lækker med peanuts i!

★★★★★
Thomas

Kung Pao Kylling var perfekt til aftensmad!

★★★★
Louise

Den var spicy, men jeg elskede den!