spisekunst.dk

Kokosris & porretomat-relish - Opskrift på hovedret, tilbehør

Kokosris & porretomat-relish

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kokosris med et twist: Porre-tomatrelish på 35 minutter! Denne nemme opskrift kombinerer luftig jasminris kogt i kokosmælk med en frisk og forfriskende relish af porrer og tomater, krydret med persille og dild. Perfekt til en hurtig og lækker middag på dansk!

Ingredienser

Jasminris(kan erstattes med basmatiris hvis ønsket)
200 g
Kokosmælk(fuldfed for cremet konsistens)
400 ml
100 ml
Porrer(skåret i tynde skiver)
2 stk
Tomater(modne, hakkede)
4 stk
1 håndfuld
Frisk dild(hakket)
1 håndfuld
efter smag

Fremgangsmåde

1

Skyl jasminrisene under koldt vand, indtil vandet er klart.

5 minrisene er rene og fri for stivelse
2

I en gryde, bring kokosmælk og vand i kog over medium varme.

5 minmediumvæsken begynder at boble let
3

Tilsæt risene, sænk varmen, og lad dem simre under låg i ca. 15 minutter, eller indtil risene er møre og væsken absorberet.

15 minlavrisene er bløde og luftige
4

Imens opvarmes olivenolie i en pande over medium varme. Tilsæt porrerne og sautér dem indtil de er bløde.

5 minmediumporrerne er gennemsigtige og bløde
5

Tilsæt de hakkede tomater i panden og lad dem sautere i yderligere 5 minutter, indtil de er bløde.

5 minmediumtomaterne er bløde og saftige
6

Rør frisk persille og dild i tomat-porre blandingen og smag til med salt og peber.

2 minurterne er jævnt fordelt og dufter friskt
7

Server kokosrisen varm med porretomat-relish som tilbehør.

2 minvarmretten er dampende varm og velduftende

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi var på ferie i Thailand! Kokosrisene blev så cremede og lækre. Men jeg må indrømme, at jeg brændte porrerne lidt, fordi jeg blev distraheret af vores kat, der pludselig besluttede at gå på opdagelse i køkkenet. Alligevel, en god opskrift!

★★★★
Lars

Helt ærligt, jeg havde aldrig troet, at porrer og tomater kunne være så gode sammen. Jeg tilføjede lidt chili til relish'en, og det gav en god skarphed. Men 15 minutter for risen? Min tog mindst 20, og jeg havde næsten lyst til at give op og bestille pizza!

★★★★★
Anna

Jeg elsker denne opskrift! Kokosrisene er så nemme at lave, og de smager fantastisk. Jeg bruger altid lidt ekstra dild, fordi jeg er vild med den smag. Min svigermor kom til middag og spurgte, om jeg havde købt risen i en fancy restaurant. Jeg sagde bare, at det var en hemmelig opskrift!

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her til en grillfest, og det blev en hit! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt forvirret over, hvad en 'håndfuld' persille og dild egentlig betyder. Min hånd er jo større end min kones, så jeg endte med at bruge en hel plante! Smagte godt alligevel.

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne opskrift til en travl hverdag, og det var så nemt og hurtigt. Men jeg havde ikke frisk persille, så jeg brugte tørret i stedet. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt af den friske smag. Næste gang skal jeg huske at købe frisk!

★★★★★
Mette

Kokosrisene gav en dejlig eksotisk smag til retten.

★★★★★
Anders

Porretomat-relishen var frisk og syrlig - perfekt til sommermiddagen.

★★★★
Maria

Denne ret var en hit til picnic i parken - let at transportere og super velsmagende.

★★★★★