spisekunst.dk

København Kålroulade med Reformationens Twist - Opskrift på hovedret, bageopskrift

København Kålroulade med Reformationens Twist

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Københavnsk Kåldolmer - en opskrift, der tager dig tilbage til Reformationen med hver bid. Fyldt med en smagfuld blanding af svinekød, løg og ris, og bagt i ovnen til perfektion. Prøv denne nemme, men spændende ret, der gør historien levende på din tallerken!

Ingredienser

Hvidkål(ca. 1 kg)
1 stk
Hakket svinekød(15-20% fedt)
500 g
Løg(hakket fint)
1 stk
Kogte ris(afkølede)
100 g
1 tsk
0.5 tsk
Allehånde(valgfri)
0.5 tsk
Hakkede tomater(fra dåse)
400 g
1 dl

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

2 minOvnen er klar, når den når 180°C.
2

Fjern forsigtigt de ydre blade fra hvidkålen, så du har ca. 10-12 store blade.

5 minBladene skal være hele og uden revner.
3

Blanchér kålbladene i kogende vand i 2-3 minutter, indtil de er bløde.

5 minKålbladene skal være fleksible og lette at bøje.
4

Bland hakket svinekød, hakket løg, kogte ris, salt, peber og allehånde i en skål.

10 minBlandingen skal være ensartet og godt blandet.
5

Fordel kødfyldet på midten af hvert kålblad og rul dem stramt sammen. Læg dem med samlingen nedad i et ovnfast fad.

10 minRullerne skal være faste og holde formen.
6

Bland hakkede tomater og vand i en skål og hæld blandingen over kålrouladerne.

5 minSauceblandingen skal dække rouladerne jævnt.
7

Bag i ovnen i 45 minutter, eller indtil kålrouladerne er møre og fyldet er gennemstegt.

45 min180°CKålbladene skal være bløde, og fyldet skal være fast og gennemstegt.

Kommentarer

Lone

Haha, 'Reformationen' i navnet fik mig til at tænke på, om Martin Luther også spiste kålroulade, mens han skrev sine teser! Men seriøst, denne opskrift er super nem at følge, og kålbladene blev perfekt bløde efter blanchéring. En lille anbefaling: Tilføj lidt chili til tomatsaucen for en ekstra kick!

★★★★
Jens

Jeg prøvede denne opskrift i går, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg havde lidt problemer med at få kålbladene til at holde sig sammen. Måske fordi jeg blev distraheret af børnene, der løb rundt i køkkenet. Alligevel, smagen var fantastisk, og allehånden gav en dejlig krydret nuance.

★★★★
Mette

Jeg elsker kålroulade, men jeg havde aldrig tænkt på at tilføje allehånde før. Det gav en helt ny dimension til retterne! Jeg havde dog ikke nok kålblade, så jeg endte med at bruge nogle salatblade som ekstra fyld. Det fungerede overraskende godt!

★★★★★
Peter

Jeg lavede denne ret til en middag med venner, og de blev helt vilde med det! En af dem spurgte, om det var en hemmelig opskrift fra København. Jeg lo og sagde, at det var en 'Reformation'-inspireret ret. Måske lidt overdrevet, men det fik os til at le. God og simpel opskrift!

★★★★★
Hanne

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg havde ikke allehånde, så jeg brugte noget karry i stedet. Det blev også godt, men jeg tror, jeg vil prøve med allehånde næste gang for at se forskellen. En nem og lækker ret, som jeg vil lave igen!

★★★★
Mette

Kålrouladen var fyldt med saftig svinekød og bacon - lige min smag!

★★★★★
Anders

Jeg synes, at det var en sjov idé at kombinere kål og kød - det gav en interessant smagsprofil.

★★★★
Anne

Kålrouladen mindede mig om en hyggelig søndagsmiddag med familien - perfekt til en afslappende weekend.

★★★★