Marcipankringlen er den opskrift, du har brug for, når du vil imponere med et nemt og hurtigt bagværk. Med marcipan som den søde hemmelighed, bages denne kringle i ovnen til gylden perfektion. Prøv den bedste danske kringleopskrift med ske og kagerulle!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i den lunkne mælk.
Tilsæt sukker, æg, og det meste af melet, og rør godt sammen.
Tilsæt smør og salt, og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 45 minutter.
Lav remoncen ved at blande sukker, smør og revet marcipan.
Rul dejen ud til en rektangel, fordel remoncen og rul sammen til en pølse.
Form den til en kringle og lad den efterhæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Bag kringlen i ca. 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun.
Kommentarer
500 gram hvedemel og 25 gram gær? Det lyder som en dej, der kan få selv den mest erfarne bagers arme til at blive trætte! Jeg prøvede at ælte den her dej, og jeg sværger, jeg fik næsten biceps som en bodybuilder. Men resultatet blev super lækkert!
Jeg elsker marcipan, så jeg smed lidt ekstra i remoncen. Det blev lidt som at spise en kringle med en marcipanbombe indeni - ikke noget for svage sjæle! Men hvis du er marcipan-freak som mig, så prøv det!
Jeg glemte at tænde ovnen, så min kringle fik en ekstra lang efterhævning. Den blev så stor, at den næsten ikke kunne komme ind i ovnen! Men den smagte alligevel godt, så måske er det en ny trend?
Jeg havde ikke læst opskriften ordentligt, så jeg blandede alt sukkeret i dejen i stedet for at bruge det til remoncen. Det blev en sød affære, men ikke på den gode måde. Næste gang læser jeg opskriften to gange!
Jeg lavede den her kringle til en morgenmad med veninderne, og vi kunne ikke holde os fra at spise den, mens den stadig var varm. Det er bare så svært at vente, når det dufter så godt! En perfekt start på dagen.
Den klassiske kanel giver en skøn smag
Perfekt til morgenmad med en god kop kaffe
Kringle er altid et hit til fødselsdage