spisekunst.dk

Marcipanbombe Kringle - Opskrift på bagværk,dansk mad

Marcipanbombe Kringle

Tid

Portioner

8

Niveau

mellem

Marcipankringlen er den opskrift, du har brug for, når du vil imponere med et nemt og hurtigt bagværk. Med marcipan som den søde hemmelighed, bages denne kringle i ovnen til gylden perfektion. Prøv den bedste danske kringleopskrift med ske og kagerulle!

Ingredienser

500 gram
50 gram
1 stk
Gær(frisk gær)
25 gram
Mælk(lun)
250 ml
Smør(blødt)
100 gram
1 tsk
Sukker(til remonce)
100 gram
Smør(til remonce)
100 gram
Marcipan(revet)
50 gram

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i den lunkne mælk.

5 minGæren skal være helt opløst uden klumper
2

Tilsæt sukker, æg, og det meste af melet, og rør godt sammen.

5 minDejen skal være jævn og uden klumper
3

Tilsæt smør og salt, og ælt dejen godt igennem.

10 minDejen skal være glat og elastisk
4

Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 45 minutter.

45 minDejen skal fordoble sin størrelse
5

Lav remoncen ved at blande sukker, smør og revet marcipan.

5 minRemoncen skal være jævn og smørbar
6

Rul dejen ud til en rektangel, fordel remoncen og rul sammen til en pølse.

10 minDejen skal være jævn og remoncen fordelt
7

Form den til en kringle og lad den efterhæve i 30 minutter.

30 minKringle skal være let hævet
8

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

10 min200Ovnen skal være varm
9

Bag kringlen i ca. 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun.

25 min200Kringlen skal være gyldenbrun og dufte bagt

Kommentarer

Mette

500 gram hvedemel og 25 gram gær? Det lyder som en dej, der kan få selv den mest erfarne bagers arme til at blive trætte! Jeg prøvede at ælte den her dej, og jeg sværger, jeg fik næsten biceps som en bodybuilder. Men resultatet blev super lækkert!

★★★★
Lars

Jeg elsker marcipan, så jeg smed lidt ekstra i remoncen. Det blev lidt som at spise en kringle med en marcipanbombe indeni - ikke noget for svage sjæle! Men hvis du er marcipan-freak som mig, så prøv det!

★★★★★
Anna

Jeg glemte at tænde ovnen, så min kringle fik en ekstra lang efterhævning. Den blev så stor, at den næsten ikke kunne komme ind i ovnen! Men den smagte alligevel godt, så måske er det en ny trend?

★★★★★
Jens

Jeg havde ikke læst opskriften ordentligt, så jeg blandede alt sukkeret i dejen i stedet for at bruge det til remoncen. Det blev en sød affære, men ikke på den gode måde. Næste gang læser jeg opskriften to gange!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede den her kringle til en morgenmad med veninderne, og vi kunne ikke holde os fra at spise den, mens den stadig var varm. Det er bare så svært at vente, når det dufter så godt! En perfekt start på dagen.

★★★★★
Mette

Den klassiske kanel giver en skøn smag

★★★★★
Lars

Perfekt til morgenmad med en god kop kaffe

★★★★
Ida

Kringle er altid et hit til fødselsdage

★★★★★