Frøfesten er et næringsrigt kernebrød, der kombinerer rug og hvede med en eksplosion af solsikke-, hør- og sesamfrø. Denne opskrift er nem at følge og giver et tæt, lækkert brød, der bages i ovnen på dansk manér. Prøv det bedste kernebrød og bliv overrasket over, hvor godt det smager!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland rugmel, hvedemel, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø i en stor skål.
Opløs gæren i det lunkne vand i en separat skål.
Tilsæt gærblandingen til de tørre ingredienser sammen med saltet. Rør godt, indtil alle ingredienserne er godt kombineret.
Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time indtil den er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Hæld dejen i en smurt brødform og glat toppen med en fugtig ske.
Bag brødet i ovnen i 45 minutter eller indtil det er gyldenbrunt og lyder hult, når du banker på det.
Lad brødet køle af på en bagerist før servering.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave det her brød, men glemte at opløse gæren i vandet først. Det blev lidt af en klumpet affære, men smagen var stadig god! Måske skulle jeg have brugt mere tid på at læse opskriften ordentligt.
Jeg elsker de mange kerner i det her brød! Det giver en god crunch. Men 45 minutter i ovnen? Mit brød blev lidt for mørkt, så jeg tror, jeg skal prøve 40 minutter næste gang.
Jeg lavede det her brød til en morgenmad med veninder, og de blev helt vilde med det! De troede, jeg havde købt det i en fancy bageri. Men jeg må indrømme, at jeg spillede lidt på, at det var en hemmelig opskrift fra min bedstemor.
Jeg er ikke så vild med rugmel, så jeg erstattede det med mere hvedemel. Brødet blev lidt mere blødt, men stadig godt. Måske skal jeg prøve at bruge noget speltmel næste gang for at få lidt variation.
Jeg havde ikke sesamfrø hjemme, så jeg brugte valnødder i stedet. Det blev også super lækkert! Men jeg måtte bruge en ekstra skål til at knuse valnødderne i, så det blev lidt mere opvask end planlagt.
Kernebrødet er perfekt til madpakken med masser af kerner og fuldkorn
Jeg kunne godt lide den sprøde skorpe på kernebrødet
Kernebrødet var et hit til skovturen med vennerne, det var dejligt fyldigt