Kartoffelmagi: Nem og hurtig opskrift med muskatnød! Forvandl dine kartofler til en gylden lækkerhed i ovnen med et strejf af muskatnød. Perfekt som tilbehør og enkelt at lave på traditionel dansk vis.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kog dem i en stor gryde med saltet vand, indtil de er møre, ca. 20 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem grundigt. Tilsæt smørret og rør indtil det er smeltet og kombineret.
Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring, efterfulgt af muskatnød, salt og peber. Rør godt, indtil blandingen er ensartet.
Hæld kartoffelblandingen i en smurt bageform og drys med rasp på toppen.
Bag kartoffelkagen i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun.
Kommentarer
Jeg prøvede den her kartoffelkage i går, og den blev en hit! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra muskatnød, fordi jeg elsker den smag. Min mand sagde, det smagte som en julemiddag midt i sommer! 4 ud af 5, fordi jeg savnede lidt mere crunch fra raspen.
Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at kartofler og muskatnød kunne være en god kombination, men det her er lækkert! Jeg havde dog lidt problemer med at få kartoflerne mosede godt nok - måske fordi jeg ikke har en ordentlig kartoffelmoser. Men det blev alligevel godt. 3 ud af 5, fordi det tog lidt længere tid end forventet.
Jeg lavede denne kartoffelkage til en familieaften, og alle blev helt vilde med den! Min lillebror spurgte, om det var en slags kartoffel-pizza, haha! Jeg synes, at muskatnødden giver en dejlig twist. 5 ud af 5 fra mig!
Jeg prøvede at lave den her kartoffelkage, men jeg havde ikke rasp, så jeg brugte lidt knust cornflakes i stedet. Det blev faktisk ret godt, men lidt sødere end forventet. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften. 3 ud af 5, fordi det blev lidt af en eksperiment.
Jeg elsker kartoffelkager, og den her med muskatnød var en dejlig variation. Jeg havde dog lidt travlt, så jeg skar kartoflerne i mindre stykker, og det gik hurtigere at koge dem. Det blev stadig super godt! 4 ud af 5, fordi det er en nem og lækker opskrift.
Kartoffelkagen var lækker med den friske muskatnød
Perfekt til madpakken med en lækker salat ved siden af
Kartoffelkagen med muskatflair var en dejlig overraskelse til picnic i skoven