spisekunst.dk

Kartoffelkage med muskatflair - Opskrift på bagning,dansk madlavning

Kartoffelkage med muskatflair

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kartoffelmagi: Nem og hurtig opskrift med muskatnød! Forvandl dine kartofler til en gylden lækkerhed i ovnen med et strejf af muskatnød. Perfekt som tilbehør og enkelt at lave på traditionel dansk vis.

Ingredienser

Kartofler(helst store og melede for bedre konsistens)
1 kg
Smør(usaltet)
100 g
Æg(store)
3 stk
Muskatnød(friskrevet for optimal smag)
0.5 tsk
Salt(efter smag)
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Rasp(til drysning)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kog dem i en stor gryde med saltet vand, indtil de er møre, ca. 20 minutter.

20 minkartoflerne er møre, når de let kan gennembrydes med en gaffel
2

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200 grader Celsiusovnen er varm, når den har nået den ønskede temperatur
3

Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem grundigt. Tilsæt smørret og rør indtil det er smeltet og kombineret.

5 minmassen er glat og smørret er helt smeltet
4

Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring, efterfulgt af muskatnød, salt og peber. Rør godt, indtil blandingen er ensartet.

5 minmassen er jævn og ensartet uden klumper
5

Hæld kartoffelblandingen i en smurt bageform og drys med rasp på toppen.

5 minraspen dækker overfladen jævnt
6

Bag kartoffelkagen i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun.

30 min200 grader Celsiustoppen er gyldenbrun og sprød

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her kartoffelkage i går, og den blev en hit! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra muskatnød, fordi jeg elsker den smag. Min mand sagde, det smagte som en julemiddag midt i sommer! 4 ud af 5, fordi jeg savnede lidt mere crunch fra raspen.

★★★★
Lars

Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at kartofler og muskatnød kunne være en god kombination, men det her er lækkert! Jeg havde dog lidt problemer med at få kartoflerne mosede godt nok - måske fordi jeg ikke har en ordentlig kartoffelmoser. Men det blev alligevel godt. 3 ud af 5, fordi det tog lidt længere tid end forventet.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne kartoffelkage til en familieaften, og alle blev helt vilde med den! Min lillebror spurgte, om det var en slags kartoffel-pizza, haha! Jeg synes, at muskatnødden giver en dejlig twist. 5 ud af 5 fra mig!

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her kartoffelkage, men jeg havde ikke rasp, så jeg brugte lidt knust cornflakes i stedet. Det blev faktisk ret godt, men lidt sødere end forventet. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften. 3 ud af 5, fordi det blev lidt af en eksperiment.

★★★★★
Anna

Jeg elsker kartoffelkager, og den her med muskatnød var en dejlig variation. Jeg havde dog lidt travlt, så jeg skar kartoflerne i mindre stykker, og det gik hurtigere at koge dem. Det blev stadig super godt! 4 ud af 5, fordi det er en nem og lækker opskrift.

★★★★
Mette

Kartoffelkagen var lækker med den friske muskatnød

★★★★★
Lars

Perfekt til madpakken med en lækker salat ved siden af

★★★★
Ida

Kartoffelkagen med muskatflair var en dejlig overraskelse til picnic i skoven

★★★★★