spisekunst.dk

Kanelsnurrer - Opskrift på bagværk,morgenmad

Kanelsnurrer

Tid

Portioner

16

Niveau

mellem

Kanelsnurrer er den bedste opskrift på danske kanelsnegle, der er nemme at lave med en kagerulle. Prøv denne sukkersøde twist, der gør dine hjemmebagte gyldne og uimodståelige!

Ingredienser

Hvedemel(almindelig eller økologisk)
500 g
Sukker(almindelig hvid sukker)
75 g
Smør(usaltet, blødt)
75 g
Gær(frisk eller 7 g tørgær)
25 g
Mælk(lunken)
2 dl
Æg(stort)
1 stk
1 tsk
Smør(blødt, til fyld)
100 g
Sukker(til fyld)
100 g
Kanel(til fyld)
2 spsk
Flormelis(til glasur)
1 dl
Vand(til glasur)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.

5 mingæren er helt opløst og der er ingen klumper
2

Tilsæt sukker, blødt smør, æg og salt til skålen og rør godt.

5 miningredienserne er godt blandet sammen
3

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, mens du ælter dejen, indtil den er glat og smidig.

10 mindejen er elastisk og slipper skålens kanter
4

Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve et lunt sted i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 mindejen er hævet til dobbelt størrelse
5

Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord til en rektangel.

5 mindejen er jævnt rullet ud
6

Bland det bløde smør, sukker og kanel og smør blandingen jævnt over dejen.

5 minfyldet er jævnt fordelt over hele dejens overflade
7

Rul dejen sammen til en lang pølse og skær den i cirka 16 stykker.

5 mindejen er rullet stramt og skiverne er jævne
8

Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter.

30 minskiverne er hævet og lidt puffede
9

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

10 min200ovnen når den ønskede temperatur
10

Bag kanelsnurrerne i ovnen i 12-15 minutter, indtil de er gyldne.

15 min200kanelsnurrerne er gyldne og sprøde
11

Lad dem køle af på en rist.

10 minkanelsnurrerne er kølet let af
12

Bland flormelis med vand til en glasur og dryp over de afkølede kanelsnurrer.

5 minglasuren er glat og jævnt fordelt

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse kanelsnurrer i går, og de blev helt fantastiske! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med kanelen - det endte med at ligne en kanelbombe! Min mand klagede ikke, han elsker kanel.

★★★★
Lars

Hvorfor skal der altid være så mange skridt i opskrifter? Jeg hoppede over det med at lade dejen hæve to gange, og mine snurrer blev lidt flade. Men smagen var der stadig, så det er ikke så slemt!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave kanelsnurrer, men jeg bruger altid lidt mindre smør i fyldet. Det gør dem lidt sundere, og de smager stadig lige så godt. Prøv det næste gang!

★★★★
Jens

Jeg lavede disse til en morgenmad med vennerne, og de blev en kæmpe succes! Men jeg måtte bruge dobbelt så meget flormelis til glasuren, fordi min kone og børnene elsker ekstra meget glasur. Det blev lidt klæbrigt, men det var det værd!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig brugt gær før, og jeg var lidt nervøs for, at det ikke ville lykkes. Men opskriften var nem at følge, og mine kanelsnurrer blev perfekte! Jeg er så stolt!

★★★★★
Mette

Kanelsnurrer med masser af kanel - perfekt til morgenkaffen!

★★★★★
Andreas

Disse kanelsnurrer med ekstra smør var helt himmelsk!

★★★★★
Emma

Mine kanelsnurrer med nødder var perfekte til picnic i parken.

★★★★