spisekunst.dk

Kaffemarineret aubergine-steak - Opskrift på hovedret, tilbehør, grillmad

Kaffemarineret aubergine-steak

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kaffemarineret auberginesteak giver dit måltid et unikt twist med kaffe som hemmeligt våben. Denne nemme og hurtige danske opskrift får din aubergine til at smage som aldrig før - perfekt til en let og lækker middag.

Ingredienser

Aubergine(store)
2 stk
Stærk kaffe(afkølet)
1 dl
Sojasauce(mørk)
0.5 dl
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Sort peber(friskkværnet)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Skær auberginerne i 2 cm tykke skiver.

5 minAubergineskiverne skal være ensartede i tykkelse.
2

I en skål blandes kaffe, sojasauce, hvidløg, olivenolie, timian og sort peber.

5 minBlandingen skal være jævnt homogen.
3

Læg aubergineskiverne i en dyb skål eller pose og hæld marinaden over. Sørg for, at alle skiver er dækket.

5 minAubergineskiverne skal være gennemblødte af marinaden.
4

Lad auberginerne marinere i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne længere for mere smag.

30 minkøleskabstemperaturAuberginerne bliver mørkere i farven.
5

Forvarm en grill eller pande til medium-høj varme.

5 minmedium-høj varmeGrillen eller panden skal være varm ved berøring (uden at brænde).
6

Grill eller steg aubergineskiverne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er møre og har fine grillstriber.

10 minmedium-høj varmeAuberginerne skal være let karamelliserede og møre.

Kommentarer

Lone

Kaffemarineret aubergine? Det lyder som noget, min mor ville have fundet på tilbage i 70'erne, hvor alt skulle være eksperimentelt. Jeg prøvede det, og det var faktisk overraskende godt! Kaffen giver en spændende dybde til smagen.

★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville marinere noget i kaffe, men det her blev en hit hjemme. Min kone spurgte, om jeg havde været på en hipster-kogekursus! Auberginerne blev møre og fulde af smag. Eneste minus er, at køkkenet lugtede som en kaffebar bagefter.

★★★★
Sofie

Jeg glemte auberginerne i marinaden i 2 timer i stedet for 30 minutter, og det blev bare endnu bedre! Kaffen og sojasaucen giver en fantastisk umami-smag. Perfekt til en vegetarisk grillmiddag.

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at grille auberginerne, men de blev lidt for bløde for min smag. Måske skal jeg prøve at stege dem på panden næste gang. Men smagen var der, og kaffen gav en interessant twist.

★★★★★
Trine

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge kaffe til andet end at drikke, men dette her var en åbenbaring! Auberginerne blev så smagfulde, og det var nemt at lave. Perfekt til en travl hverdag, når man vil have noget lækkert og hurtigt.

★★★★
Mette

Den kaffemarinerede aubergine var en interessant smagsoplevelse!

★★★★★
Thomas

Perfekt til vegetariske grillfester med vennerne.

★★★★★
Emma

Auberginesteaken var lækker sammen med grillet halloumi.

★★★★