spisekunst.dk

Kålchips med hybenhonning - Opskrift på snacks,vegetarisk

Kålchips med hybenhonning

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kålchips med hybenhonning er den perfekte snack, der kombinerer sprød kål med den søde og syrlige smag af hybenhonning. Denne nemme og hurtige opskrift til ovnen vil få dine smagsløg til at danse, og du vil elske, hvor let det er at lave denne lækre danske snack.

Ingredienser

Grønkål(helst friske og økologiske)
200 gram
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spiseskefulde
Havsalt(eller efter smag)
1 teskefuld
Hybenhonning(kan erstattes med almindelig honning med lidt citronsaft)
3 spiseskefulde

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 150°C.

5 min150°COvnen er varm og klar til brug
2

Vask grønkålen grundigt og tør den med en salatslynge eller et rent viskestykke.

10 minGrønkålen er helt tør
3

Riv grønkålen i mindre stykker, fjern de hårde stilke.

5 minGrønkålen er i mundrette stykker uden stilke
4

Læg grønkålen i en skål, tilsæt olivenolie og havsalt, og vend det godt sammen, så alle blade er let dækket.

3 minGrønkålen er let glinsende af olien
5

Fordel grønkålen jævnt på en bageplade med bagepapir, sørg for at bladene ikke overlapper.

5 minGrønkålen ligger i et enkelt lag
6

Bag i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil grønkålen er sprød og let gylden.

20 min150°CGrønkålen er sprød og lyder knasende ved berøring
7

Tag grønkålen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

5 minGrønkålen er afkølet og stadig sprød
8

Dryp hybenhonning over de sprøde kålchips og server straks.

2 minHonningen er jævnt fordelt over chipsene

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse kålchips med hybenhonning, og de blev så gode! Men jeg må indrømme, at jeg spillede hybenhonningen ud over hele køkkenbordet, da jeg skulle dryppe den over. Det blev en klæbrig affære, men smagen var værd det!

★★★★
Lars

200 gram grønkål? Det lyder som en hel jungle! Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få mine børn til at spise så meget kål, men med hybenhonning blev det en hit. De spurgte endda om mere!

★★★★★
Anne

Jeg elsker kålchips, men hybenhonning var en ny oplevelse for mig. Det gav en lækker, sød smag, som jeg ikke havde forventet. Jeg måtte dog vente lidt længere end 5 minutter, før de blev sprøde nok til min smag.

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt en salatslynge før, men det var en game-changer! Kålchipsene blev så meget sprødere. Hybenhonningen var lidt svær at finde i butikken, men det var værd det. En lækker snack!

★★★★
Sofie

Jeg lavede disse kålchips til en film-aften med veninderne, og de blev helt vilde med dem! Hybenhonningen gav en lille ekstra twist, som vi alle elskede. En nem og sund snack, som jeg helt sikkert laver igen.

★★★★★
Mette

Kålchips med hybenhonning er perfekt til madpakken!

★★★★★
Thomas

Den søde hybenhonning giver en skøn smag til kålchipsene.

★★★★
Louise

Disse chips var en lækker snack til en eftermiddag i parken.

★★★★