spisekunst.dk

Ingefærbagt hokkaido - Opskrift på vegetarisk, hovedret, tilbehør

Ingefærbagt hokkaido

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Hokkaido med et ingefærkys i ovnen er en nem og hurtig opskrift, hvor hokkaidogourden får et aromatisk twist med frisk ingefær. Perfekt som en velsmagende og duftende tilbehørsret på dansk, der vil få dine smagsløg til at danse.

Ingredienser

Hokkaido græskar(mellemstørrelse)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
1 spsk
Soja sauce(kan erstattes med tamari for glutenfri)
2 spsk
Honning(flydende)
1 spsk
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200°Covnen er varm
2

Vask hokkaido græskaret grundigt, halver det og fjern kernerne. Skær det derefter i både.

10 mingræskaret er rent og skåret i ensartede både
3

I en skål, bland hvidløg, ingefær, soja sauce, honning og olivenolie. Krydr med salt og peber.

5 minblandingen er jævnt blandet og dufter aromatisk
4

Læg græskarstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med ingefærblandingen, så de er jævnt dækket.

5 mingræskarstykkerne er skinnende og dækket af marinade
5

Bag græskarstykkerne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og møre.

30 min200°Cgræskarstykkerne er gyldne og let karamelliserede
6

Server de ingefærbagte hokkaido stykker varme som en side eller hovedret.

0græskarstykkerne er bløde og duftende klar til servering

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om jeg havde brugt hele ingefæren fra supermarkedet! Lidt mindre ingefær kunne måske være nok, men ellers super lækkert!

★★★★
Mikkel

Hokkaido græskar er så nemt at arbejde med, fordi man ikke skal skrælle det. Men jeg havde aldrig tænkt på at kombinere det med ingefær - det blev en hit hos børnene!

★★★★★
Trine

Jeg havde ikke honning hjemme, så jeg brugte lønnesirup i stedet. Det blev også godt, men lidt sødere. Måske skulle jeg have reduceret mængden lidt.

★★★★★
Jens

Jeg elsker at lave den her ret, når jeg har gæster. Det ser så imponerende ud, men er så nemt at lave. Og så kan jeg altid få en kompliment for min 'sofistikerede' smag!

★★★★★
Sanne

Jeg havde aldrig brugt hokkaido græskar før, men nu er jeg solgt! Det blev så mørt og lækkert. Men jeg må indrømme, at jeg spillede lidt af ingefærblandingen ud over bagepladen - det blev en lille ekstra udfordring at rense op!

★★★★
Mette

Denne ret er perfekt til efteråret med den søde hokkaido og spicy ingefær!

★★★★★
Thomas

Ingefæren gav en dejlig varme til retten - jeg kunne godt have spist det hele selv!

★★★★
Louise

Det var en lækker og sund ret til madpakken, jeg vil helt sikkert lave det igen.

★★★★