spisekunst.dk

Indisk Dhal med raita - Opskrift på hovedret, vegetarisk, indisk

Indisk Dhal med raita

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Blitz-Dhal: Nem og hurtig indisk linsesmag med en frisk twist! er en opskrift, der gør det nemt at tilberede en smagfuld indisk ret på blot 30 minutter. Med krydrede linser og en forfriskende raita med agurk og mynte, får du et perfekt balanceret måltid, der er lige til at lave.

Ingredienser

Røde linser(helst økologiske)
200 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Gurkemeje(stødt)
1 tsk
Spidskommen(stødt)
1 tsk
Koriander(stødt)
1 tsk
400 ml
Yoghurt(naturlig)
200 gram
Agurk(revet)
0.5 stk
Frisk mynte(finthakket)
10 gram
Salt(eller efter smag)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Skyl de røde linser i koldt vand, indtil vandet er klart.

5 minvandet er klart uden grums
2

Varm lidt olie i en gryde over medium varme, og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Sautér indtil løgene er bløde og gennemsigtige.

5 minmediumløgene er bløde og gennemsigtige
3

Tilsæt gurkemeje, spidskommen og koriander til gryden og rør rundt i et minut, indtil krydderierne er aromatiske.

1 minmediumduften af krydderierne er stærk
4

Tilsæt de skyllede linser og vand til gryden. Bring det i kog, og lad det simre i 20 minutter, eller indtil linserne er møre.

20 minlavlinserne er bløde og har absorberet det meste af vandet
5

Bland yoghurt, revet agurk, finthakket mynte og salt i en skål for at lave raitaen.

5 minyoghurten er jævnt blandet med agurk og mynte

Kommentarer

Lone

Jeg elsker denne opskrift! Men jeg må indrømme, at jeg altid tilføjer lidt ekstra gurkemeje, fordi jeg elsker den farve det giver. Min mand siger, jeg prøver at male køkkenet gult!

★★★★
Mikkel

Første gang jeg lavede denne, glemte jeg at skylle linserne ordentligt. Det blev en slags klæbrig suppe, men raitaen reddede dagen! Den er så frisk og lækker.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne til en middag med veninder, og de blev helt vilde med raitaen. En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens - nej, bare masser af mynte og kærlighed!

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med krydderier, så jeg halverede mængden af gurkemeje, spidskommen og koriander. Det blev stadig godt, men måske lidt for blidt. Næste gang prøver jeg at være lidt modigere!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig lavet dhal før, men denne opskrift var så nem at følge. Min kæreste, der normalt ikke spiser vegetarisk, spurgte om vi kunne få det igen næste uge. Succes!

★★★★
Liselotte

Raitaen var frisk og lækker med masser af mynte

★★★★★
Anders

Dhalen var fyldt med smag af spidskommen og ingefær

★★★★
Mette

Perfekt til en hurtig og sund aftensmad

★★★★★