Blitz-Dhal: Nem og hurtig indisk linsesmag med en frisk twist! er en opskrift, der gør det nemt at tilberede en smagfuld indisk ret på blot 30 minutter. Med krydrede linser og en forfriskende raita med agurk og mynte, får du et perfekt balanceret måltid, der er lige til at lave.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl de røde linser i koldt vand, indtil vandet er klart.
Varm lidt olie i en gryde over medium varme, og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Sautér indtil løgene er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt gurkemeje, spidskommen og koriander til gryden og rør rundt i et minut, indtil krydderierne er aromatiske.
Tilsæt de skyllede linser og vand til gryden. Bring det i kog, og lad det simre i 20 minutter, eller indtil linserne er møre.
Bland yoghurt, revet agurk, finthakket mynte og salt i en skål for at lave raitaen.
Kommentarer
Jeg elsker denne opskrift! Men jeg må indrømme, at jeg altid tilføjer lidt ekstra gurkemeje, fordi jeg elsker den farve det giver. Min mand siger, jeg prøver at male køkkenet gult!
Første gang jeg lavede denne, glemte jeg at skylle linserne ordentligt. Det blev en slags klæbrig suppe, men raitaen reddede dagen! Den er så frisk og lækker.
Jeg lavede denne til en middag med veninder, og de blev helt vilde med raitaen. En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens - nej, bare masser af mynte og kærlighed!
Jeg er ikke så vild med krydderier, så jeg halverede mængden af gurkemeje, spidskommen og koriander. Det blev stadig godt, men måske lidt for blidt. Næste gang prøver jeg at være lidt modigere!
Jeg havde aldrig lavet dhal før, men denne opskrift var så nem at følge. Min kæreste, der normalt ikke spiser vegetarisk, spurgte om vi kunne få det igen næste uge. Succes!
Raitaen var frisk og lækker med masser af mynte
Dhalen var fyldt med smag af spidskommen og ingefær
Perfekt til en hurtig og sund aftensmad