spisekunst.dk

Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid - Opskrift på brunch, bagværk

Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid er ikke bare en nem opskrift, men en smagsoplevelse med et twist! Kødbollerne, lavet af en perfekt blanding af svinekød og oksekød, møder den danske kål, Engelshjerte Strid, i en festlig forening krydret med smør og muskatnød. Prøv denne hurtige og lækre ret, der vil få dine smagsløg til at danse!

Ingredienser

Hakket svinekød(gerne med lidt fedt for smag)
500 gram
Hakket oksekød(gerne magert)
500 gram
2 teskefulde
Sort peber(friskkværnet)
1 teskefuld
Allehånde(kan udelades hvis ønsket)
0.5 teskefuld
Æg(stort)
1
Vand(eller bouillon)
200 ml
Smør(til gravy)
50 gram
Hvedemel(til gravy)
2 spiseskefulde
Engelshjerte kål(ca. 500 gram)
1
Smør(til kål)
30 gram
Muskatnød(friskrevet)
0.25 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Bland hakket svinekød og oksekød sammen i en stor skål. Tilsæt salt, peber, allehånde og æg. Rør ingredienserne godt sammen til en ensartet fars.

10 minfarsen skal være jævn og ensartet
2

Form farsen til små boller, ca. 4 cm i diameter. Sæt til side.

10 minbollerne skal holde formen, men være bløde
3

Smelt smør i en stor gryde over medium varme. Tilsæt mel og rør til en jævn blanding. Kog i 1-2 minutter uden at det bruner.

3 minmediumblandingen dufter nøddeagtigt og er let gylden
4

Tilsæt vandet eller bouillonen gradvist, mens du pisker konstant for at undgå klumper. Bring det i kog og lad det simre.

5 minhøjgravyen er glat og tykner
5

Læg grydens indhold forsigtigt i gravyen. Skru ned for varmen og lad bollerne simre i 15-20 minutter.

20 minlavbollerne er gennemkogte og faste
6

Imens boller simrer, skær engelshjerte kål i kvarte og kog dem i saltet vand i ca. 8-10 minutter indtil møre.

10 minhøjkålen er mør og let gennemsigtig
7

Dræn kålen og vend den med smør og muskatnød. Smag til med salt og peber.

5 minkålen er blank og dufter af muskatnød
8

Server grydens boller med Engelshjerte Strid på en varm tallerken.

2 minretten er varm og indbydende

Kommentarer

Lone

Haha, 'Engelshjerte Strid' lyder som noget fra en eventyrbog! Men seriøst, kålen blev supergod med muskatnødden. Jeg havde aldrig prøvet det før, men det giver en fin smag.

★★★★
Jens

Jeg lavede denne ret til min svigermor, og hun blev helt vild med grydebollerne. Men jeg må indrømme, at jeg havde lidt svært ved at forme bollerne lige så pænt som på billedet. Måske skal jeg øve lidt mere!

★★★★★
Mette

Jeg elsker at bruge både svinekød og oksekød i farsen - det giver en god balance. Men jeg tilføjede lidt ekstra allehånde, fordi jeg er vild med den smag. Super lækker ret!

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig hørt om 'Engelshjerte Strid' før, men det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i gamle dage. Jeg savner hendes mad. Denne opskrift bragte nogle gode minder tilbage.

★★★★
Sanne

Jeg prøvede at lave denne ret, men jeg brændte lidt af smøret, da jeg lavede gravyen. Men ellers var det en succes! Måske skal jeg bare holde øje med varmen næste gang.

★★★★★
Mette

Engelshjerte Strid gav en spændende smag til grydebollerne!

★★★★★
Anders

Perfekt til en hyggelig søndagsfrokost med vennerne.

★★★★
Camilla

Horsens Grydeboller er et hit til børnenes madpakker!

★★★★