spisekunst.dk

Honningkagehjerter - Opskrift på bagværk,snacks

Honningkagehjerter

Tid

Portioner

30

Niveau

nem

Hjerteknuserne er de nemmeste honningkagehjerter, du nogensinde har lavet med en ske! Denne opskrift er hurtig og nem at følge, og resultatet er lækre, gyldne hjerter, der er perfekte til jul. Prøv den bedste opskrift på danske honningkagehjerter i ovnen med en kagerulle.

Ingredienser

Honning(helst flydende honning)
250 g
Sukker(almindeligt hvidt sukker)
125 g
Smør(usaltet)
50 g
1 tsk
Kanel(stødt)
2 tsk
Ingefær(stødt)
1 tsk
Æg(stort)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Varm honning, sukker og smør i en gryde over medium varme, indtil sukkeret er opløst og smørret smeltet. Lad blandingen køle af til stuetemperatur.

10 minmediumblandingen er glat og flydende
2

Bland mel, natron, kanel og ingefær i en stor skål. Tilsæt honningblandingen og ægget, og ælt dejen, indtil den er ensartet.

10 mindejen er glat og ensartet
3

Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.

60 minkøleskabdejen er fast og kold
4

Forvarm ovnen til 180 grader C og rul dejen ud på en meldrysset overflade til ca. 0,5 cm tykkelse. Skær dejen ud i hjerteformer med en udstikker.

10 min180 grader Cdejen er jævnt udrullet
5

Placer hjerterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, indtil de er gyldne.

10 min180 grader Ckanterne er let gyldne og dufter krydret
6

Lad honningkagehjerterne køle af på en bagerist. Dekorer dem eventuelt med glasur og strøssel efter smag.

15 minkagerne er kølige og faste

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse honningkagehjerter til min datters fødselsdag, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt træt af at ælte dejen - mine arme føltes som om de havde været på fitness! Hvis du har en køkkenmaskine, så brug den!

★★★★
Lars

Jeg elsker kanel og ingefær, så denne opskrift var lige noget for mig. Men jeg tilføjede lidt ekstra kanel, fordi jeg er lidt af en kanel-junkie. Resultatet blev nogle rigtig krydrede hjerter, som fik hele huset til at lugte som en julemandens værksted!

★★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så sødt og smukt som disse honningkagehjerter. Men da jeg prøvede at dekorere dem med glasur, endte det med, at de lignede noget fra en børnehave. Men smagen var der i hvert fald!

★★★★★
Jens

Jeg havde ikke 500 g hvedemel hjemme, så jeg brugte noget fuldkornsmel i stedet. Det blev lidt mere 'rustikt', men stadig lækkert. Min kone sagde, at det var som at spise en sundere version af en honningkage - så det må være en vinder!

★★★★
Anna

Jeg glemte at lade dejen hvile i køleskabet, og det blev lidt af en katastrofe. Dejen var så klæbrig, at jeg næsten ikke kunne få den rullet ud. Men efter at have sat den i køleskabet i en time, blev det meget bedre. Lektion lært: Følg opskriften!

★★★★★
Charlotte

Honningkagehjerterne var perfekte til julefrokosten med en skive ost på

★★★★★
Morten

Jeg kunne virkelig smage kanelen i honningkagehjerterne, dejlig krydret smag

★★★★
Lise

Honningkagehjerterne var en succes i madpakken til børnene, de elskede dem

★★★★★