spisekunst.dk

Hjemmelavede Hindbærsnitter - Opskrift på dessert,kage,bagværk

Hjemmelavede Hindbærsnitter

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Sniksnak-snitter er vores nemme og hurtige opskrift på hjemmelavede hindbærsnitter, der får alle til at snakke! Med en smøragtig mørdej og et lag af lækkert hindbærsyltetøj imellem, er disse snitter en sikker vinder i ovnen. Prøv den bedste opskrift på dansk og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

125 g
Smør(koldt og i tern)
200 g
Æg(stort)
1 stk
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader C. Beklæd en bageplade med bagepapir.

5 min200 grader COvnen er varm, når den har nået temperaturen
2

Bland hvedemel og sukker i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det ind i melet med fingerspidserne, indtil det ligner brødkrummer.

10 minBlandingen ligner grove brødkrummer
3

Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt, uden at ælte for meget. Form dejen til en kugle, pak den ind i plastfolie, og læg den i køleskabet i 30 minutter.

40 minkøleskabstemperaturDejen er fast og samlet
4

Rul dejen ud på en meldrysset overflade til en stor rektangel, ca. 3 mm tyk. Skær dejen i lige store rektangler.

10 minDejen er jævn og flad
5

Bag rektanglerne i ovnen i 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne.

10 min200 grader CDejen er let gyldenbrun
6

Lad de bagte rektangler køle helt af på en bagerist.

20 minstuetemperaturDe er kølige at røre ved
7

Smør hindbærsyltetøj på halvdelen af rektanglerne og læg en anden rektangel ovenpå som en sandwich.

5 minSyltetøjet er jævnt fordelt
8

Bland flormelis og vand til en glasur og fordel den på toppen af hver hindbærsnitte.

5 minGlasuren er glat og blank

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse hindbærsnitter til min families julefrokost, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med smørret, så de blev lidt mere 'smørsnitter' end hindbærsnitter. Næste gang skal jeg nok være mere forsigtig!

★★★★
Lars

Hindbærsyltetøj på toppen af smør og sukker? Det lyder som en drøm! Jeg lavede dem til min kone, og hun sagde, at de smagte som barndommen. Men jeg tror, hun bare var glad for, at jeg endelig havde været i køkkenet!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave hindbærsnitter, men jeg glemmer altid at lægge dejen i køleskabet i 30 minutter. Så ender jeg altid med at have en klæbrig dej, der er umulig at arbejde med. Måske skal jeg sætte en alarm næste gang!

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave disse til en børnefødselsdag, og børnene elskede dem! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for kreativ med glasuren og endte med at have en hindbærsnitte, der lignede en kunstværk mere end en kage. Børnene syntes, det var sjovt, men jeg tror, jeg holder mig til opskriften næste gang!

★★★★
Anna

Jeg lavede disse hindbærsnitter til en hyggeaften med veninderne, og de blev helt vilde med dem! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med at smøre syltetøjet på, så de blev lidt klæbrige. Men det stoppede os ikke fra at nyde dem med en god kop te!

★★★★
Jonas

Fantastisk opskrift!

★★★★★
Maria

Ikke helt min smag

★★★★★
Mette

Disse hindbærsnitter var perfekte til min picnic i parken!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede lidt vaniljeekstrakt til fyldet - det gav en skøn smag!

★★★★
Anne

Mine børn elskede disse hjemmelavede hindbærsnitter i deres madpakker!

★★★★★