spisekunst.dk

Havtorn-kogt kylling - Opskrift på hovedret, kylling, dansk mad

Havtorn-kogt kylling

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Havtornkogt kylling er ikke bare en opskrift, men en smagsoplevelse med et twist! Denne nemme, men geniale ret bruger havtornbær til at give kyllingen en unik og velsmagende karakter. Prøv denne danske specialitet og oplev, hvordan havtorn forvandler en almindelig kylling til noget helt særligt!

Ingredienser

Kylling(hel, ca. 1,5 kg)
1 stk
500 ml
Havtornbær(friske eller frosne)
150 g
Løg(skåret i kvarte)
2 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
2 stk
Salt(eller efter smag)
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Skyl kyllingen grundigt under koldt vand og fjern eventuelle indvolde.

5 minkyllingen er ren og fri for blod
2

Placer kyllingen i en stor gryde og tilsæt vand, havtornbær, løg, gulerødder, laurbærblade, timian, salt og peber.

5 miningredienserne er jævnt fordelt i gryden
3

Bring gryden i kog over middel varme. Når det koger, skru ned for varmen og lad det simre.

10 min100°Cvæsken bobler let
4

Lad kyllingen simre i ca. 1,5 time, indtil den er mør og gennemkogt.

90 min90°Ckyllingekødet er mørt og falder let af benene
5

Tag kyllingen op af gryden og lad den hvile i et par minutter før servering. Smag bouillonen til med salt og peber efter behov.

5 minbouillonen har en afbalanceret smag

Kommentarer

Mads

Havtornbær i kylling? Det lyder som noget, min mor ville prøve at servere for at få os til at spise mere sundt. Men hey, det blev faktisk ret godt! Kyllingen blev så mør, at den næsten smeltede i munden. Eneste minus er, at bouillonen blev lidt for sur til min smag.

★★★★
Lene

Jeg prøvede denne opskrift i går, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange, da jeg så de røde havtornbær i gryden - det lignede en scene fra en skrækfilm! Men smagen var fantastisk, og kyllingen blev super saftig. Jeg tilføjede lidt ekstra salt til bouillonen, og det gjorde susen.

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at pille med kylling, men denne opskrift var nem at følge. Havtornbær havde jeg aldrig brugt før, men det gav en interessant smag. Min kone syntes, det var for surt, men jeg kunne godt lide det. Måske lidt mindre havtornbær næste gang?

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en middagsfest, og alle blev overrasket over, at havtornbær kunne bruges i kylling. En af mine veninder troede, det var en slags eksotisk krydderi! Kyllingen blev perfekt mør, og bouillonen var en god overraskelse. Jeg vil måske prøve at tilføje lidt hvidløg næste gang for ekstra smag.

★★★★
Peter

Jeg prøvede denne opskrift, og det var en katastrofe! Jeg havde aldrig brugt havtornbær før, og de eksploderede i gryden som små bomber. Hele køkkenet blev rødt, og min kone troede, jeg havde skåret mig! Smagen var okay, men oplevelsen var lidt for dramatisk til min smag.

★★★★★
Mette

Havtornsaucen gav en dejlig frisk smag til kyllingen!

★★★★★
Lars

Kyllingen var saftig og lækker - perfekt til en picnic i skoven

★★★★
Maria

Den kogte kylling med havtorn var en lækker og sund frokostmulighed

★★★★★