spisekunst.dk

Havregrynsboller med grønt - Opskrift på morgenmad, snack, sund mad

Havregrynsboller med grønt

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Grønne havregrynsboller: Nemme og hurtige! Disse små sundhedspakker er klar på blot 20 minutter og kræver ingen kagerulle - bare en ske og en pande. De er perfekte som en lækker snack eller tilbehør, og med en smag, der får dig til at glemme, hvor nemt det er at lave dem!

Ingredienser

Havregryn(finvalsede for en glattere konsistens)
150 g
2 stk
Gulerod(revet)
1 gulerod
Persille(finthakket)
1 håndfuld
Purløg(finthakket)
1 håndfuld
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Olivenolie(til stegning)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180 grader CelsiusOvnen er klar, når den har nået den ønskede temperatur.
2

Bland havregryn, æg, revet gulerod, persille, purløg, salt og peber i en stor skål.

5 minBlandingen skal være ensartet og sammenhængende.
3

Form små boller af blandingen med hænderne.

10 minBollerne skal holde formen og ikke falde fra hinanden.
4

Varm olivenolie i en pande over middel varme og steg bollerne, indtil de er gyldne på alle sider.

10 minBollerne skal være gyldne og sprøde udenpå.
5

Overfør bollerne til en bageplade, og bag dem i ovnen i 10 minutter for at sikre, at de er gennembagte.

10 min180 grader CelsiusBollerne skal være faste og let gyldne.

Kommentarer

Lone

Havregrynsboller med grønt? Det lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i 80'erne! Jeg prøvede opskriften, og de blev faktisk ret gode. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra peber for at give dem en lille 'kick'.

★★★★
Mikkel

Jeg lavede disse boller til en frokost med venner, og de blev en kæmpe succes! Men jeg måtte bruge to gulerødder i stedet for én, fordi min gulerod var så lille, at den næsten forsvandt i skålen. Haha!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker nemme opskrifter, og denne her er super simpel. Men jeg havde ikke purløg, så jeg brugte rødløg i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, jeg vil prøve med purløg næste gang for at se forskellen.

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave disse boller, men de faldt lidt fra hinanden, da jeg stegte dem. Måske skulle jeg have brugt lidt mere æg? Eller måske var det, fordi jeg spillede fodbold med børnene, mens jeg lavede mad... Hvem ved?

★★★★★
Anna

Jeg lavede disse boller til en vegetarisk aftensmad, og de blev en hit! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget persille der skulle i. Det var som at lave en grøn bombe! Men det smagte godt.

★★★★
Karina

Havregrynsboller med grønt er perfekt til en sund frokost!

★★★★★
Morten

De smagte skønt med agurk i!

★★★★
Ida

Disse boller er ideelle til en picnic i parken.

★★★★