spisekunst.dk

Hakkebøf med kryddersmør og mormorsalat - Opskrift på hovedret, salat

Hakkebøf med kryddersmør og mormorsalat

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Hakkebøf med Kryddersmør: Mormors Hemmelige Twist! En nem og hurtig opskrift på en pandestegt oksebøf, toppet med smagfuldt urtesmør og serveret med en frisk bedstemorsalat. Prøv denne opskrift og oplev, hvordan en enkel ingrediens kan forvandle en hverdagsret til noget helt specielt!

Ingredienser

Hakket oksekød(høj kvalitet, gerne 8-10% fedt)
500 gram
Løg(finthakket)
1 stk
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Smør(blødt)
100 gram
2 spsk
Salat(f.eks. hovedsalat, skåret i mundrette stykker)
1 hoved
Agurk(skåret i skiver)
1 stk
Tomater(skåret i både)
2 stk
Eddike(f.eks. æblecidereddike)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Bland det hakkede oksekød med finthakket løg, salt og peber. Form blandingen til 4 bøffer.

10 minBøfferne skal være faste og ens i størrelse.
2

Opvarm en pande over middelhøj varme og steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.

10 minmiddel til høj varmeBøfferne skal være gyldne og saftige indeni.
3

Bland det bløde smør med hakket persille. Form smørret til små klatter til at lægge oven på de færdige bøffer.

5 minSmørret skal være blødt og let at forme.
4

Anret salaten med salatblade, agurkeskiver og tomatbåde. Dryp olivenolie og eddike over.

5 minSalaten skal være frisk og jævnt dækket af dressing.

Kommentarer

Lone

Hakkebøfferne blev perfekte, men det kryddersmør med persille? Det smagte som en eksplosion af sommer i munden! Mormorsalat er også en klassiker, men jeg tilføjede lidt revet gulerod for ekstra crunch. Min mand spurgte, om jeg havde fået en ny kogebog - haha, nej, bare en god opskrift!

★★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave denne opskrift i går, og det gik nogenlunde. Bøfferne blev lidt for tynde, så de blev lidt tørre. Men det kryddersmør reddede dagen! Jeg havde ikke persille, så jeg brugte basilikum i stedet - det fungerede også fint. Mormorsalat er altid en vinder, men jeg savnede lidt rødløg i den.

★★★★★
Trine

Hakkebøf med kryddersmør er en sikker vinder hos os. Jeg lavede denne opskrift til en familieaften, og alle blev begejstrede. Mormorsalat er så enkel, men så god! Jeg havde dog ikke eddike, så jeg brugte citronsaft i stedet - det blev også super. En lille anbefaling: Prøv at tilføje lidt hvidløg til kryddersmøret, det giver en ekstra smag!

★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at lave mad, men denne opskrift virkede nem nok. Bøfferne blev lidt for stegte, men det var min egen skyld - jeg glemte dem lidt. Kryddersmøret var en god idé, men jeg havde ikke persille, så jeg brugte bare noget tørret oregano. Mormorsalat er altid godt, men jeg synes, der manglede noget. Måske lidt ost?

★★★★★
Anne

Jeg lavede denne opskrift til en lille middag med veninder, og det blev en succes! Hakkebøfferne blev saftige og lækre, og kryddersmøret med persille var en hit. Mormorsalat er så nem at lave, og den friske smag passede perfekt til bøfferne. Jeg tilføjede lidt ristede pinjekerner til salaten for ekstra crunch - det kan jeg anbefale!

★★★★★
Mette

Kryddersmøret gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Lars

Mormorsalaten var frisk og sprød - perfekt til sommeraftener!

★★★★
Ida

Hakkebøffen var saftig og lækker, jeg kunne spise det hver dag!

★★★★★