spisekunst.dk

Grillede Dagbogsrødder - Opskrift på grøntsager, grillmad

Grillede Dagbogsrødder

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Grillede rodfrugter er en fest for smagsløgene med en simpel, men genial brug af gulerødder, pastinakker og rødbeder. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk får dine grøntsager til at danse på grillen med en smule salt, peber og olivenolie. Prøv den og oplev rodfrugternes rock 'n' roll!

Ingredienser

Gulerødder(skrællet og skåret i skiver)
400 gram
Pastinak(skrællet og skåret i skiver)
400 gram
Rødbeder(skrællet og skåret i skiver)
400 gram
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spiseskefulde
1 teskefuld
Sort peber(friskkværnet)
0.5 teskefuld

Fremgangsmåde

1

Forvarm grillen til middelhøj varme.

10 miningengrillen er klar, når den er varm at holde hånden over i et par sekunder
2

I en stor skål, bland gulerødder, pastinak og rødbeder med olivenolie, salt og peber.

5 minstuetemperaturalle rodfrugter er jævnt dækket af olie og krydderier
3

Placer rodfrugtskiverne på grillen i et enkelt lag.

0 miningenrodfrugterne skal syde let, når de rammer grillen
4

Grill rodfrugterne i 15-20 minutter, vend dem halvt igennem tilberedningen.

20 miningenrodfrugterne er møre og har let brændte kanter
5

Fjern rodfrugterne fra grillen og server straks.

2 miningenrodfrugterne er varme og duftende

Kommentarer

Lone

Haha, 'Efterløn 1978' - det lyder som noget min mor ville have lavet! Jeg prøvede opskriften, og rødbederne blev lidt for bløde, men ellers super lækkert. Måske skal de grilles lidt kortere tid?

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig tænkt på at grille rødbeder før, men det var en god overraskelse! Dog blev mine gulerødder lidt for hårde. Måske skal de skæres tyndere? Ellers en nem og lækker opskrift.

★★★★★
Mette

Prøvede denne opskrift til en grillfest, og alle blev vilde med de grillede rodfrugter! Eneste minus var, at rødbederne farvede alt rødt - inklusive min hvide skjorte. Men smagen var top!

★★★★
Per

Jeg elsker at grille, så jeg måtte prøve denne. Det eneste problem var, at jeg glemte at vende dem halvvejs, så nogle af dem blev lidt brændte. Men ellers en god opskrift!

★★★★★
Hanne

Super lækkert og nemt at lave! Jeg tilføjede lidt honning til olivenolien, og det gav en dejlig sød smag. Perfekt til en sommeraften på terrassen.

★★★★★
Mette

De grillede dagbogsrødder passede perfekt til vores sommergrillfest!

★★★★★
Lars

Jeg kunne virkelig smage den lækre røgsmag fra grillovnen i rødderne.

★★★★
Maria

Dagbogsrødderne var en skøn og nem ret at have med på picnic ved søen.

★★★★