spisekunst.dk

Grape-marineret rejecocktail - Opskrift på forretter, fisk og skaldyr, sommerretter

Grape-marineret rejecocktail

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Grape-marineret rejecocktail er en nem og hurtig opskrift, der overrasker med sin unikke brug af druer. Denne danske forret kombinerer saftige rejer med en frisk druebaseret marinade, perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats.

Ingredienser

Rejer(forvagt og afkølet)
300 gram
Druer(halveret og uden kerner)
100 gram
3 spiseskefulde
Citronsaft(friskpresset)
2 spiseskefulde
Dild(frisk, hakket)
1 teskefuld
1 knivspids
Peber(friskkværnet)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

I en skål, kombiner mayonnaise, citronsaft, hakket dild, salt og peber. Rør godt rundt indtil en jævn marinade opnås.

5 minmarinaden skal være glat og ensartet i konsistens
2

Tilsæt de afkølede rejer til marinaden og vend forsigtigt, så alle rejerne er dækket.

3 minrejerne skal være jævnt dækket og se glinsende ud
3

Dæk skålen med plastfolie og lad rejerne marinere i køleskabet i mindst 15 minutter.

15 minkøleskabstemperaturrejerne vil absorbere smagen og være kolde ved servering
4

Anret rejerne i serveringsglas eller skåle og pynt med halverede druer og en kvist frisk dild.

5 minretten skal se frisk og indbydende ud med farverige garniturer

Kommentarer

Lone

300 gram rejer? Det lyder som en fest! Jeg havde en gang lavet den her opskrift til en sommerfest, og alle blev helt vilde med de marinerede rejer. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra citronsaft for at give det ekstra sprød. Super lækker opskrift!

★★★★★
Mikkel

Hakket dild og druer? Det lyder som en mærkelig kombination, men jeg prøvede det, og det var faktisk ikke så slemt. Jeg havde dog ikke druer, så jeg brugte nogle gamle æbler i stedet. Det blev også godt! Måske ikke helt det samme, men hey, man skal jo bruge, hvad man har i køleskabet.

★★★★★
Sofie

Jeg elsker rejer, men jeg er ikke så vild med mayonnaise. Jeg prøvede at bruge yoghurt i stedet, og det blev også godt. Men druerne som pynt? Det giver et lille twist, som jeg ikke havde forventet. Jeg tror, jeg vil servere det til min næste middagsselskab og se, om mine venner kan gætte ingredienserne!

★★★★
Jens

15 minutter i køleskabet? Jeg havde ikke tålmodighed til at vente så længe, så jeg smed det bare i fryseren i 5 minutter. Det blev måske lidt for koldt, men smagen var der stadig. Og druerne som pynt? Det giver en sjov farve til retten. Jeg tror, jeg vil prøve det igen, men måske med lidt mere tålmodighed næste gang.

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig tænkt på at marinere rejer med druer før, men det lyder som en sjov idé! Jeg prøvede det til en lille middag med min kæreste, og han blev helt vild med det. Han sagde, at det smagte som sommer på en tallerken. Jeg tror, jeg vil lave det igen til vores næste date night!

★★★★★
Mette

Den friske dild gav en dejlig smag...

★★★★★
Anders

Perfekt til en let sommermiddag...

★★★★
Lise

Rejerne var helt friske og saftige...

★★★★★