spisekunst.dk

Græskarstøppe & sojamandler - Opskrift på suppe, vegetarsik

Græskarstøppe & sojamandler

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Græskarsuppe med en knasende overraskelse! Denne nemme opskrift på dansk kombinerer en cremet græskarsuppe med sojaristede mandler, der tilføjer en uimodståelig crunch. Perfekt til en hurtig og lækker middag!

Ingredienser

Butternut squash(medium størrelse, ca. 800g)
1 stk
Løg(medium størrelse)
1 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
Grøntsagsbouillon(lavet med bouillonterning)
750 ml
Olivenolie(til stegning)
2 spsk
Mandler(hele)
100 g
Sojasauce(til ristning af mandler)
2 spsk
Salt og peber(efter behov)
smag til

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C. Skær butternut squash i halve og fjern kernerne. Skær i mindre stykker og læg dem på en bageplade.

10 min200°CGræskaret skal være i ensartede stykker for jævn stegning
2

Drys 1 spsk olivenolie over græskarstykkerne, krydr med salt og peber. Rist i ovnen i 25 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.

25 min200°CGræskaret skal være mørt og let gyldent
3

Imens hakkes løg og hvidløg. Opvarm 1 spsk olivenolie i en gryde over medium varme og steg løg og hvidløg indtil de er bløde.

5 minMedium varmeLøgene skal være gennemsigtige og bløde
4

Tilsæt det ristede græskar til gryden sammen med grøntsagsbouillon. Lad det simre i 10 minutter.

10 minMedium varmeSuppen skal småkoge og græskaret skal være helt mørt
5

Blend suppen med en stavblender indtil den er glat og cremet. Smag til med salt og peber.

5 minSuppen skal være glat og cremet
6

Forbered sojamandlerne ved at opvarme en pande over medium varme. Tilsæt mandler og sojasauce, og rist indtil mandlerne er sprøde og sojasaucen er absorberet.

5 minMedium varmeMandlerne skal være sprøde og dækket af sojasauce
7

Server suppen varm med et drys af de sojaristede mandler på toppen.

5 minSuppen er varm og mandlerne er knasende

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her suppe, og mandlerne blev så sprøde, at jeg næsten knækkede en tand! Men altså, suppen var super lækker. Jeg tilføjede lidt chili for at give den lidt mere schwung.

★★★★
Mikkel

Butternut squash er så fed at arbejde med - nem at skære og giver en dejlig sød smag. Jeg havde dog ikke mandler, så jeg brugte peanødder i stedet. Det blev også godt, men lidt mere knasende end forventet!

★★★★★
Trine

Jeg lavede denne suppe til en middag med veninder, og de blev helt vilde med sojamandlerne. En af dem spurgte, om jeg havde købt dem i en fancy butik! Helt ærligt, det er så nemt at lave selv.

★★★★★
Jens

Jeg glemte at tage græskarstykkerne ud af ovnen, og de blev lidt for sorte. Men hey, lidt røg i suppen gør den bare mere interessant, ikke? Smagen var stadig god, så det går jeg ikke op i.

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave denne suppe, når det er koldt udenfor. Den er så cremet og varmende. Jeg bruger altid lidt ekstra hvidløg, fordi jeg er lidt af en hvidløgsfreak. Mandlerne er bare prikken over i'et!

★★★★
Lise

Græskarstøppene var sprøde og velsmagende

★★★★★
Jens

Sojamandlerne gav en dejlig crunch til retten

★★★★
Mette

Perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★★