Gammeldags æblekage er en nem og hurtig opskrift, der giver dig en knasende topping af ristede brødkrummer og søde, stuede æbler med kanel. Den er perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats. Prøv den bedste danske dessert med en ske!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker.
Kom æblestykkerne i en gryde med 50 g sukker og kanel. Kog ved lav varme, indtil æblerne er møre.
Mens æblerne koger, smelt smørret på en pande. Tilsæt rasp og 50 g sukker, og rist blandingen, indtil den er gyldenbrun.
Læg skiftevis lag af stuvede æbler og ristet rasp i et serveringsfad eller glas.
Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Kommentarer
Æblekage uden flødeskum? Det er som at spise en burger uden brød! Men ellers en god opskrift, og rasp'en giver en dejlig knas.
Jeg prøvede at lave den her til min svigermor, og hun blev helt vild med den! Men jeg brændte rasp'en lidt, så det blev lidt som at spise æblekage med en smag af sommerhus-brændte pølser. Stadig godt!
Hvorfor skal man bruge så meget sukker? Jeg halverede mængden, og det blev stadig sødt nok. Ellers en nem og lækker opskrift!
Jeg lavede den her til en hyggelig aften med venner, og vi endte med at spise den direkte fra gryden, fordi vi ikke kunne vente med at få den i lag. Super lækker, men måske lidt for meget arbejde for en utålmodig fyr som mig!
Æblerne blev så møre, at de næsten blev til mos. Jeg tror, jeg skal koge dem lidt kortere næste gang. Men rasp'en blev perfekt, og det giver en god kontrast!
Den klassiske karamelsovs passer perfekt til æblekagen!
Æblekagen var lækker, men kunne have brugt lidt flere kanelkrydderier.
Perfekt til en hyggelig eftermiddag med en varm kop te.