spisekunst.dk

Friteret brødost med ingefær - Opskrift på ost, vegetarisk, snack

Friteret brødost med ingefær

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ginger Snap: Den nemmeste og hurtigste opskrift på friteret brødost! Prøv denne lækre danske ret, hvor osten dyppes i brødkrummer og friteres til gylden perfektion med et friskt twist af ingefær. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Ost(f.eks. en god skæreost som Havarti eller Emmentaler)
200 g
Æg(letpisket)
1 stk
Brødkrummer(frisk eller panko)
100 g
Ingefær(revet frisk ingefær)
1 spsk
Olie(f.eks. solsikke- eller rapsolie)
til stegning

Fremgangsmåde

1

Skær osten i skiver af cirka 1 cm tykkelse.

5 minosten skal være fast og ikke smuldre
2

Bland de revne ingefær med brødkrummerne i en skål.

2 miningefæren skal være jævnt fordelt i brødkrummerne
3

Dyp hver skive ost først i mel, derefter i æg og til sidst i brødkrummerne, så de er godt dækket.

10 minbrødkrummerne skal sidde fast og dække osten helt
4

Opvarm olien i en gryde til 180°C.

5 min180olien skal syde let, når en brødkrumme tilsættes
5

Friter de panerede osteskiver i olien i 2-3 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

3 min180osten skal være gylden og sprød på overfladen
6

Lad de friterede osteskiver dryppe af på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.

2 minosten skal ikke være olieret, men stadig sprød

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift med cheddar, og det blev en total succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange, da olien begyndte at ryge - måske skulle jeg have brugt en termometer. Ingefæren gav en skarp, men dejlig smag!

★★★★
Lene

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge ingefær til at panere ost! Det lyder som en eksplosion af smag. Jeg må prøve det en dag, hvor jeg har lyst til noget eksotisk.

★★★★★
Peter

Jeg lavede denne til en fest, og alle blev vilde med det! Men jeg måtte bruge dobbelt så meget brødkrummer, som der stod i opskriften - måske fordi mine ostestykker var lidt større. Super lækkert!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker friteret ost, men ingefær? Det lyder lidt skørt. Jeg er ikke sikker på, om jeg vil prøve det, men måske når jeg er i humør til at eksperimentere.

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her i går aftes, og det blev en katastrofe! Osten smeltede, før brødkrummerne blev sprøde, og ingefæren var for meget. Måske skal jeg holde mig til at købe frosne snacks i fremtiden.

★★★★
Maria

Friteret brødost med ingefær er perfekt til en hyggelig brunch med veninderne

★★★★★
Lars

Den sprøde skorpe og den pikante ingefær smag går perfekt i spænd

★★★★
Mette

Friteret brødost med ingefær er en lækker snack til en aften i sofaen

★★★★