Kongefisk med Christian IV's hemmelige dildsauce - en opskrift, der kombinerer frisk fisk, rejer og muslinger fra Nordsøen med en cremet dildsauce. Den er nem at tilberede på 45 minutter og serveres med kogte nye kartofler for en autentisk dansk smagsoplevelse.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl og rens muslingerne grundigt. Kassér dem, der ikke lukker sig ved et let bank.
Kog kartoflerne i saltet vand indtil møre. Dræn og hold varme.
Sauter løg i en stor gryde med lidt olie, indtil de er gennemsigtige.
Tilsæt hvidvin og bring det i kog. Tilsæt muslingerne og lad dem dampe under låg, indtil de er åbne.
Fjern muslingerne og hold dem varme. Reducer væsken i gryden til det halve.
Tilsæt fløde til den reducerede væske og lad det simre, indtil det tykner let. Rør halvdelen af dilden i.
Krydr fiskefileterne med salt og peber og læg dem forsigtigt i saucen. Lad dem pochere indtil gennemkogte.
Tilsæt rejer til saucen lige før servering og varm dem igennem.
Server fiskefadet med muslingerne ovenpå og drys resten af dilden over. Server med de kogte nye kartofler.
Kommentarer
Haha, jeg prøvede at lave den her opskrift, og da jeg bankede på muslingerne, troede min mand, jeg var blevet gal! Men altså, det blev super lækkert. Jeg elsker, hvordan dillen giver en frisk smag til det hele.
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min svigermor til at spise muslinger, men med den her opskrift blev det en succes! Måske var det vinen, der gjorde det. Helt ærligt, en simpel, men effektiv ret.
Jeg havde ikke hvidvin hjemme, så jeg brugte øl i stedet. Det blev også godt, men måske lidt mere 'jysk' end 'Frederikshavn'. Næste gang prøver jeg med vinen, så bliver det nok mere autentisk.
Jeg elsker at lave den her ret, når jeg har gæster. Det ser så imponerende ud, når man serverer muslingerne ovenpå. Men jeg må indrømme, at jeg altid spilder lidt af saucen, når jeg forsøger at være elegant!
Jeg havde aldrig brugt så meget fløde i en fiskeret før, men det giver virkelig en cremet og lækker konsistens. Min kæreste sagde, det smagte som noget fra en gourmetrestaurant. Jeg tror, jeg har fundet min nye favoritret!
Fiskefadet var perfekt til vores hyggeaften med vennerne!
Jeg savnede lidt mere dild i retten...
Det var en dejlig overraskelse at finde rejer i retten!