Fredensborg Klosterkage med Spelt & Vanilje er den nemme opskrift, der gør dig til en kagekunstner i en fart. Med speltmel og vaniljeekstrakt bages denne lækkerhed i ovnen til gylden perfektion og serveres med et elegant drys af flormelis. Prøv denne hurtige og nemme opskrift, og imponer dine gæster!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør og mel en springform.
Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.
Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning, indtil de er godt indarbejdet.
Bland speltmel, bagepulver og salt i en separat skål, og sigt det derefter i dejen. Vend forsigtigt sammen.
Tilsæt vaniljeekstrakt og rør forsigtigt, indtil det er blandet.
Hæld dejen i den forberedte springform og glat toppen med en spatel.
Bag i den forvarmede ovn i 35-40 minutter, eller indtil kagen er gylden og en tandstik kommer ud ren.
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den overføres til en bagerist. Drys med flormelis inden servering.
Kommentarer
Speltmel giver en så god smag, men min mand klager altid over, at han får maveproblemer bagefter. Måske skal jeg prøve at snige lidt hvedemel ind i stedet for næste gang!
Jeg havde aldrig hørt om Fredensborg Klosterkage før, men nu er jeg solgt! Den blev så luftig og lækker. Jeg tilføjede lidt ekstra vaniljeekstrakt, fordi jeg elsker den smag. Min kone sagde, det var som at spise en sky!
Jeg glemte at smøre og mele springformen, og selvfølgelig blev kagen ved med at sidde fast. Heldigvis kunne jeg redde det meste af den, men den så ikke lige så pæn ud som på billedet. Smagen var dog stadig top!
Jeg prøvede at lave denne kage til en familieaften, og mine børn elskede den! De spurgte, om vi kunne få den hver weekend. Jeg måtte dog bruge lidt ekstra tid på at piske smør og sukker, fordi min ældste søn blev ved med at spørge, om han kunne smage på dejen!
Jeg synes, det er lidt sjovt, at man skal bruge en knivspids salt. Jeg endte med at bruge en teske, fordi jeg ikke kunne finde min kniv. Kagen blev alligevel god, men måske lidt for salt til min smag. Næste gang holder jeg mig til opskriften!
Den speltede smag passer perfekt til vaniljen
Kagen var en dejlig overraskelse til eftermiddagskaffen
Den var helt fantastisk med de knasende speltkerner