spisekunst.dk

Fredensborg Klosterkage af Spelt & Vanilje - Opskrift på bagværk, dessert

Fredensborg Klosterkage af Spelt & Vanilje

Tid

Portioner

8

Niveau

nem

Fredensborg Klosterkage med Spelt & Vanilje er den nemme opskrift, der gør dig til en kagekunstner i en fart. Med speltmel og vaniljeekstrakt bages denne lækkerhed i ovnen til gylden perfektion og serveres med et elegant drys af flormelis. Prøv denne hurtige og nemme opskrift, og imponer dine gæster!

Ingredienser

Smør(stuetemperatur)
150 gram
Sukker(hvidt sukker)
150 gram
3 stk
Speltmel(sigtet)
200 gram
1 knivspids
Flormelis(til drys)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør og mel en springform.

5 min180ovnen er varm, formen er klar
2

Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.

5 minblandingen er lys og luftig
3

Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning, indtil de er godt indarbejdet.

3 mindejen er glat og jævn
4

Bland speltmel, bagepulver og salt i en separat skål, og sigt det derefter i dejen. Vend forsigtigt sammen.

5 mindejen er jævn og uden klumper
5

Tilsæt vaniljeekstrakt og rør forsigtigt, indtil det er blandet.

2 mindejen dufter af vanilje
6

Hæld dejen i den forberedte springform og glat toppen med en spatel.

3 mindejen er jævnt fordelt i formen
7

Bag i den forvarmede ovn i 35-40 minutter, eller indtil kagen er gylden og en tandstik kommer ud ren.

40 min180kagen er gylden og fast
8

Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den overføres til en bagerist. Drys med flormelis inden servering.

10 minkagen er afkølet, flormelis er jævnt fordelt

Kommentarer

Mette

Speltmel giver en så god smag, men min mand klager altid over, at han får maveproblemer bagefter. Måske skal jeg prøve at snige lidt hvedemel ind i stedet for næste gang!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig hørt om Fredensborg Klosterkage før, men nu er jeg solgt! Den blev så luftig og lækker. Jeg tilføjede lidt ekstra vaniljeekstrakt, fordi jeg elsker den smag. Min kone sagde, det var som at spise en sky!

★★★★★
Lone

Jeg glemte at smøre og mele springformen, og selvfølgelig blev kagen ved med at sidde fast. Heldigvis kunne jeg redde det meste af den, men den så ikke lige så pæn ud som på billedet. Smagen var dog stadig top!

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave denne kage til en familieaften, og mine børn elskede den! De spurgte, om vi kunne få den hver weekend. Jeg måtte dog bruge lidt ekstra tid på at piske smør og sukker, fordi min ældste søn blev ved med at spørge, om han kunne smage på dejen!

★★★★
Hanne

Jeg synes, det er lidt sjovt, at man skal bruge en knivspids salt. Jeg endte med at bruge en teske, fordi jeg ikke kunne finde min kniv. Kagen blev alligevel god, men måske lidt for salt til min smag. Næste gang holder jeg mig til opskriften!

★★★★★
Camilla

Den speltede smag passer perfekt til vaniljen

★★★★★
Mette

Kagen var en dejlig overraskelse til eftermiddagskaffen

★★★★
Nikolaj

Den var helt fantastisk med de knasende speltkerner

★★★★★