spisekunst.dk

Hindbærtærter med Vaniljecrème - Opskrift på desserter,tærter

Hindbærtærter med Vaniljecrème

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Hindbærtærter er den perfekte danske dessert med en smøragtig mørdejsbund og en cremet vaniljecreme, toppet med friske hindbær. Denne opskrift er nem og hurtig at lave i ovnen, og du får en lækker overraskelse på bordet på bare 22 minutter. Prøv den bedste opskrift på hindbærtærte på dansk!

Ingredienser

Smør(koldt og skåret i tern)
100 g
50 g
1 stk
250 ml
50 g

Fremgangsmåde

1

Bland hvedemel og sukker i en skål. Tilsæt smørtern og smuldr det i melet til det ligner brødkrummer. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

10 mindejen skal være fast, men ikke klistret
2

Forvarm ovnen til 180°C. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd små tærteforme med dejen. Prik bunden med en gaffel og bag i 10-12 minutter til gylden.

12 min180dejen skal være let gylden og sprød
3

Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggeblandingen under konstant piskning.

5 minblandingen skal være jævn og glat
4

Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, indtil cremen tykner. Tag af varmen og lad den køle af.

10 mincremen skal dække bagsiden af en ske
5

Fordel den afkølede vaniljecreme i de bagte tærtebunde og top med friske hindbær.

5 mintærterne skal se fyldte og indbydende ud

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse tartelettes, men mine børn spiste alle hindbærene, før jeg nåede at bruge dem! Måtte bruge jordbær i stedet, og det blev også godt. Men næste gang skal jeg nok gemme hindbærene bedre!

★★★★
Mikkel

Hvorfor skal man altid vente 30 minutter med dejen? Jeg har aldrig tålmodighed til det, så jeg smed den lige i ovnen, og det blev... lidt af en katastrofe. Måske skal jeg prøve at følge opskriften næste gang!

★★★★★
Sofie

Æggeblommer og mælk, det lyder som en creme brulee! Jeg elsker at lave denne opskrift, for så kan jeg få to desserter ud af det samme arbejde. Lidt snyd, men det smager fantastisk!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så fancy som tartelettes. Men med denne opskrift gik det faktisk! Min kone troede, jeg havde købt dem i bageriet. Det er en sejr!

★★★★
Anna

Hindbær er så dyre for tiden, så jeg brugte frosne i stedet. Det blev lidt mere klasket, men smagen var der stadig. Måske skal jeg vente på sommersalget næste gang!

★★★★★
Lise

Disse tarteletter var perfekte til picnic i parken med vennerne!

★★★★★
Morten

Jeg elsker kombinationen af friske hindbær og sød vaniljecreme i disse tarteletter.

★★★★
Emma

Disse tarteletter var perfekte til dessert efter en let sommermiddag.

★★★★