Hindbærtærter er den perfekte danske dessert med en smøragtig mørdejsbund og en cremet vaniljecreme, toppet med friske hindbær. Denne opskrift er nem og hurtig at lave i ovnen, og du får en lækker overraskelse på bordet på bare 22 minutter. Prøv den bedste opskrift på hindbærtærte på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland hvedemel og sukker i en skål. Tilsæt smørtern og smuldr det i melet til det ligner brødkrummer. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd små tærteforme med dejen. Prik bunden med en gaffel og bag i 10-12 minutter til gylden.
Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggeblandingen under konstant piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, indtil cremen tykner. Tag af varmen og lad den køle af.
Fordel den afkølede vaniljecreme i de bagte tærtebunde og top med friske hindbær.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse tartelettes, men mine børn spiste alle hindbærene, før jeg nåede at bruge dem! Måtte bruge jordbær i stedet, og det blev også godt. Men næste gang skal jeg nok gemme hindbærene bedre!
Hvorfor skal man altid vente 30 minutter med dejen? Jeg har aldrig tålmodighed til det, så jeg smed den lige i ovnen, og det blev... lidt af en katastrofe. Måske skal jeg prøve at følge opskriften næste gang!
Æggeblommer og mælk, det lyder som en creme brulee! Jeg elsker at lave denne opskrift, for så kan jeg få to desserter ud af det samme arbejde. Lidt snyd, men det smager fantastisk!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så fancy som tartelettes. Men med denne opskrift gik det faktisk! Min kone troede, jeg havde købt dem i bageriet. Det er en sejr!
Hindbær er så dyre for tiden, så jeg brugte frosne i stedet. Det blev lidt mere klasket, men smagen var der stadig. Måske skal jeg vente på sommersalget næste gang!
Disse tarteletter var perfekte til picnic i parken med vennerne!
Jeg elsker kombinationen af friske hindbær og sød vaniljecreme i disse tarteletter.
Disse tarteletter var perfekte til dessert efter en let sommermiddag.