spisekunst.dk

Blini Breton - Opskrift på forret, tapas

Blini Breton

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Blini Breton er din nye favorit med boghvedemel og røget laks. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk giver dig små, tynde pandekager med et lækkert twist af crème fraîche og dild. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Æg(størrelse M/L)
2 stk
Mælk(helst sødmælk)
200 ml
1 knivspids
Røget laks(tyndtskåret)
200 g
Crème fraîche(38% fedt)
100 g
Frisk dild(finthakket)
1 spsk
Smør(til stegning)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

I en skål, pisk æggene sammen og tilsæt mælk og salt. Tilsæt boghvedemel lidt ad gangen, mens du pisker, indtil dejen er glat.

10 minDejen er glat og uden klumper.
2

Varm en pande op ved middel varme og tilsæt lidt smør. Hæld en lille mængde dej på panden og fordel det jævnt til en tynd pandekage.

2 minmiddel varmePandekagen begynder at boble let på overfladen.
3

Steg pandekagen i ca. 1-2 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun. Gentag med resten af dejen.

10 minmiddel varmePandekagerne er gyldne og let sprøde i kanterne.
4

Anret blinis med en skive røget laks, en klat crème fraîche og drys med frisk dild.

5 minRetten er klar til servering, når alle elementer er smukt arrangeret på blinierne.

Kommentarer

Lone

Boghvedemel giver en så god smag, men det kan være lidt tricky at få dejen glat. Jeg endte med at bruge en stavblender, og det blev perfekt! Min mand troede, jeg havde købt dem i en fancy deli.

★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave disse til en brunch med venner, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt mere salt end opskriften sagde - det giver bare en ekstra kick. Og så havde jeg ikke frisk dild, så jeg brugte tørret. Det fungerede også fint!

★★★★★
Sanne

Jeg elsker røget laks, så det her var lige noget for mig. Men jeg havde ikke crème fraîche, så jeg brugte letcreme i stedet. Det blev også godt, men ikke helt det samme. Næste gang skal jeg huske at købe rigtig crème fraîche!

★★★★★
Jesper

Jeg havde aldrig prøvet at lave blini før, og det var sjovere end jeg havde troet. Min kæreste og jeg havde en lille konkurrence om, hvem der kunne lave den mest perfekte pandekage. Jeg vandt, selvfølgelig! Men seriøst, det her er en nem og lækker opskrift.

★★★★
Trine

Jeg havde ikke boghvedemel, så jeg brugte almindeligt hvedemel i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede den særlige smag. Næste gang skal jeg prøve at finde boghvedemel. Og så måtte jeg bruge lidt ekstra smør, fordi min pande er lidt gammel og klæbrig.

★★★★★
Lotte

Blini Breton er perfekt til en hyggelig brunch med veninderne.

★★★★★
Peter

Jeg elsker den sprøde konsistens af blinierne.

★★★★
Mette

De lækre fyldte blinier med skyr og bær var en succes til picnicen.