Honningstegt vagtel med dansk øl er en opskrift, der overrasker med en skvæt dansk øl i marinaden. Denne nemme og hurtige opskrift giver dig den bedste kombination af sødme og urteagtige smagsnoter, perfekt til en særlig aften. Prøv denne lækre ret i ovnen og nyd, hvordan gulerødder og kartofler opsamler de fantastiske smagsstoffer.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forbered marinaden ved at blande honning, timian, rosmarin og øl i en skål.
Læg vagtlerne i en skål og hæld marinaden over. Dæk skålen til og lad det marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Skær kartofler og gulerødder i passende stykker og læg dem i en bradepande. Dryp med olivenolie, salt og peber.
Placer vagtlerne ovenpå grøntsagerne i bradepanden og hæld resten af marinaden over.
Steg i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil vagtlerne er gyldne og gennemstegte.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift til en lille middag med veninder, og vi blev helt vilde med de honningmarinerede vagtler! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skuffet over, at der ikke var mere dansk øl tilbage til at nyde til maden... Måske skal man bruge 200 ml næste gang? ;)
Jeg havde aldrig lavet vagtler før, men det her var så nemt! Min kone sagde, at det smagte som noget fra en fancy restaurant. Jeg tror, hun bare var glad for, at jeg endelig havde lavet mad, men hey, jeg tager komplimentet! Eneste minus var, at kartoflerne blev lidt for bløde.
Jeg elsker at bruge friske urter, så timian og rosmarin var et hit herhjemme. Men ærligt talt, 30 minutter i ovnen? Mine vagtler blev lidt tørre, så jeg tror, jeg skal prøve 20 minutter næste gang. Ellers super opskrift!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville marinere noget i øl, men det her blev en positiv overraskelse! Min svigermor, der ellers altid har noget at udsætte på min madlavning, havde ingen kritik denne gang. Måske skal jeg bruge øl til alt fremover!
Jeg lavede den her ret til en romantisk aften med min kæreste, og det blev en succes! Han sagde, at det smagte som noget fra en gourmetrestaurant. Jeg tror, det var honningen, der gjorde susen. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs for, at vagtlerne ikke blev gennemstegne nok. Heldigvis gik det godt!
Den søde honning smagte fantastisk sammen med kyllingen!
Caille Rôti au Miel er perfekt til en romantisk middag for to.
Den sprøde skind på cailleen var virkelig lækkert!