spisekunst.dk

Honningstegt Vagtel med Øl - Opskrift på hovedret,dansk mad

Honningstegt Vagtel med Øl

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Honningstegt vagtel med dansk øl er en opskrift, der overrasker med en skvæt dansk øl i marinaden. Denne nemme og hurtige opskrift giver dig den bedste kombination af sødme og urteagtige smagsnoter, perfekt til en særlig aften. Prøv denne lækre ret i ovnen og nyd, hvordan gulerødder og kartofler opsamler de fantastiske smagsstoffer.

Ingredienser

Vagtler(helst friske)
4 stk
Honning(gerne lokal)
3 spsk
2 kvist
2 kvist
Dansk øl(valgfri, gerne mørk)
100 ml
Kartofler(små, gerne nye)
500 g
300 g
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Forbered marinaden ved at blande honning, timian, rosmarin og øl i en skål.

5 minMarinaden skal være jævnt blandet og duftende
2

Læg vagtlerne i en skål og hæld marinaden over. Dæk skålen til og lad det marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.

30 minVagtlerne skal være helt dækket af marinade
3

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

10 min200Ovnen skal være varm
4

Skær kartofler og gulerødder i passende stykker og læg dem i en bradepande. Dryp med olivenolie, salt og peber.

10 minGrøntsagerne skal være let dækket af olie
5

Placer vagtlerne ovenpå grøntsagerne i bradepanden og hæld resten af marinaden over.

5 minVagtlerne skal ligge stabilt på grøntsagerne
6

Steg i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil vagtlerne er gyldne og gennemstegte.

30 min200Vagtlerne skal være gyldne og saftige

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til en lille middag med veninder, og vi blev helt vilde med de honningmarinerede vagtler! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skuffet over, at der ikke var mere dansk øl tilbage til at nyde til maden... Måske skal man bruge 200 ml næste gang? ;)

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig lavet vagtler før, men det her var så nemt! Min kone sagde, at det smagte som noget fra en fancy restaurant. Jeg tror, hun bare var glad for, at jeg endelig havde lavet mad, men hey, jeg tager komplimentet! Eneste minus var, at kartoflerne blev lidt for bløde.

★★★★
Mette

Jeg elsker at bruge friske urter, så timian og rosmarin var et hit herhjemme. Men ærligt talt, 30 minutter i ovnen? Mine vagtler blev lidt tørre, så jeg tror, jeg skal prøve 20 minutter næste gang. Ellers super opskrift!

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville marinere noget i øl, men det her blev en positiv overraskelse! Min svigermor, der ellers altid har noget at udsætte på min madlavning, havde ingen kritik denne gang. Måske skal jeg bruge øl til alt fremover!

★★★★★
Anna

Jeg lavede den her ret til en romantisk aften med min kæreste, og det blev en succes! Han sagde, at det smagte som noget fra en gourmetrestaurant. Jeg tror, det var honningen, der gjorde susen. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs for, at vagtlerne ikke blev gennemstegne nok. Heldigvis gik det godt!

★★★★
Mette

Den søde honning smagte fantastisk sammen med kyllingen!

★★★★★
Lars

Caille Rôti au Miel er perfekt til en romantisk middag for to.

★★★★
Sofie

Den sprøde skind på cailleen var virkelig lækkert!

★★★★