spisekunst.dk

Kylling med Oliven - Opskrift på hovedret, middag

Kylling med Oliven

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kylling med oliven er din nye go-to-opskrift, når du vil imponere uden besvær. Med kun 65 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som kyllingelår, tomater og grønne oliven, får du en smagfuld ret, der smager som en gourmetmiddag. Prøv denne nemme opskrift og bliv familiens nye køkkenhelt!

Ingredienser

Kyllingelår(med skind og ben)
4 stk
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk
Løg(hakket)
2 stk
Hvidløg(finthakket)
3 fed
Hakkede tomater(fra dåse)
400 g
Grønne oliven(uden sten)
150 g
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180 grader Celsiusovnen er varm
2

Varm olivenolien i en stor ovnfast gryde over medium varme.

2 minmedium varmeolien er varm og let skinnende
3

Brun kyllingelårene i olien, ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

10 minmedium varmekyllingelårene er gyldne og sprøde på ydersiden
4

Fjern kyllingelårene fra gryden og tilsæt løg og hvidløg. Sautér indtil løgene er bløde.

5 minmedium varmeløgene er gennemsigtige og bløde
5

Tilsæt hakkede tomater, grønne oliven, timian, rosmarin, salt og peber. Rør godt rundt.

3 minmedium varmeblandingen er godt blandet og begynder at simre
6

Læg kyllingelårene tilbage i gryden, så de ligger i saucen.

2 minmedium varmekyllingelårene er dækket af sauce
7

Sæt gryden i ovnen og lad retten braisere i 45 minutter.

45 min180 grader Celsiuskyllingen er gennemstegt og saftig, saucen er tyknet

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og kyllingelårene blev så møre, at de næsten smeltede i munden! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg er lidt af en hvidløgsnarkoman. 5 stjerner fra mig!

★★★★★
Mikkel

Jeg lavede denne ret til en middagsgæst, og han spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens. Jeg sagde, at det måtte være de grønne oliven, men i virkeligheden var det bare, fordi jeg havde glemt at tage låget af gryden, så saucen blev ekstra koncentreret. Stadig godt, men lidt af en surprise!

★★★★
Trine

Jeg elsker denne opskrift, men sidste gang jeg lavede den, havde jeg ikke nok timian, så jeg brugte lidt oregano i stedet. Det blev også godt, men det er ikke helt det samme. Næste gang skal jeg huske at købe mere timian!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne ret til min svigermor, og hun blev helt vild med den. Hun spurgte, om jeg havde brugt friske urter, og jeg måtte indrømme, at det var tørrede. Hun sagde, at det smagte som en gourmetrestaurant alligevel. Jeg tror, jeg har vundet nogle point der!

★★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne ret, men jeg brændte løgene lidt, fordi jeg blev distraheret af min hund, der pludselig besluttede at jage sin egen hale. Alligevel blev det en god ret, men løgene var lidt mere 'karamelliserede' end planlagt!

★★★★★
Mette

Poulet aux Olives er perfekt til en hyggelig middag med venner!

★★★★★
Jens

Jeg elsker de saftige oliven i retten - det giver en lækker smag!

★★★★
Louise

Denne ret er super nem at lave og passer perfekt til en travl hverdag.

★★★★