Biscuit Rose de Reims - prøv denne nemme opskrift på traditionelle franske kiks med en dansk vri. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt sukker og mel i for at skabe en let og luftig tekstur, perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats. Bag dem i ovnen og nyd disse røde rariteter med en smule humor og masser af smag!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 150 grader Celsius og forbered en bageplade med bagepapir.
Pisk æggehviderne med en knivspids salt til de danner stive toppe.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske, indtil blandingen er glat og skinnende.
Sigt hvedemel og vaniljesukker over æggehvideblandingen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Tilsæt et par dråber rød frugtfarve og vend det forsigtigt i dejen for en let rosa farve.
Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt små, aflange kiks på bagepladen.
Bag kiksene i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er faste men ikke brunede.
Kommentarer
Æggehviderne skal piskes til stive toppe, men jeg ender altid med at få æggeblommerne i ansigtet, når jeg knækker æggene. Hvorfor er det så svært?!
Jeg prøvede at lave disse kiks til en fest, men glemte at tilsætte rød frugtfarve. Endte med at servere 'Biscuit Hvid de Reims' - stadig lækre, men ikke lige så imponerende!
En knivspids salt? Hvor meget er det egentlig? Jeg bruger altid for meget og ender med at få saltede kiks. Men hey, det giver dem karakter!
Jeg elsker at lave disse kiks, men min kæreste klager altid over, at jeg bruger for lang tid på at piske æggehviderne. 'Kan du ikke bare bruge en maskine?' siger han. Nej, det er en kærlighedserklæring!
Jeg prøvede at sprøjte kiksene på bagepladen, men de blev mere som klatter end aflange kiks. Men hey, smagen var der, og børnene syntes, de lignede små, søde dyr!
Jeg elsker at dyppe Biscuit Rose de Reims i champagne!
Disse kiks er perfekte til en picnic i parken med lidt ost og druer
Biscuit Rose de Reims med en kop varm te er ren hygge!