spisekunst.dk

Biscuit Rose de Reims - Opskrift på dessert, kiks

Biscuit Rose de Reims

Tid

Portioner

6

Niveau

nem

Biscuit Rose de Reims - prøv denne nemme opskrift på traditionelle franske kiks med en dansk vri. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt sukker og mel i for at skabe en let og luftig tekstur, perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats. Bag dem i ovnen og nyd disse røde rariteter med en smule humor og masser af smag!

Ingredienser

Sukker(fin sukker)
150 gram
100 gram
Æggehvider(store æg)
4 stk
1 knivspids
Rød frugtfarve(valgfrit for farve)
3 dråber

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 150 grader Celsius og forbered en bageplade med bagepapir.

10 min150°COvnen skal nå den rette temperatur
2

Pisk æggehviderne med en knivspids salt til de danner stive toppe.

5 minÆggehviderne skal være glatte og blanke
3

Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske, indtil blandingen er glat og skinnende.

3 minÆggehvideblandingen skal være stiv og blank
4

Sigt hvedemel og vaniljesukker over æggehvideblandingen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

3 minDejen skal være let og luftig
5

Tilsæt et par dråber rød frugtfarve og vend det forsigtigt i dejen for en let rosa farve.

2 minDejen skal have en ensartet lyserød farve
6

Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt små, aflange kiks på bagepladen.

5 minKiksene skal være jævne og ens i størrelse
7

Bag kiksene i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er faste men ikke brunede.

15 min150°CKiksene skal være lette og faste ved berøring

Kommentarer

Mette

Æggehviderne skal piskes til stive toppe, men jeg ender altid med at få æggeblommerne i ansigtet, når jeg knækker æggene. Hvorfor er det så svært?!

★★★★★
Lars

Jeg prøvede at lave disse kiks til en fest, men glemte at tilsætte rød frugtfarve. Endte med at servere 'Biscuit Hvid de Reims' - stadig lækre, men ikke lige så imponerende!

★★★★
Sofie

En knivspids salt? Hvor meget er det egentlig? Jeg bruger altid for meget og ender med at få saltede kiks. Men hey, det giver dem karakter!

★★★★★
Jens

Jeg elsker at lave disse kiks, men min kæreste klager altid over, at jeg bruger for lang tid på at piske æggehviderne. 'Kan du ikke bare bruge en maskine?' siger han. Nej, det er en kærlighedserklæring!

★★★★★
Anna

Jeg prøvede at sprøjte kiksene på bagepladen, men de blev mere som klatter end aflange kiks. Men hey, smagen var der, og børnene syntes, de lignede små, søde dyr!

★★★★★
Maria

Jeg elsker at dyppe Biscuit Rose de Reims i champagne!

★★★★★
Hans

Disse kiks er perfekte til en picnic i parken med lidt ost og druer

★★★★
Ida

Biscuit Rose de Reims med en kop varm te er ren hygge!

★★★★★